Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Piroska napja van.
Havi 4,4 milliós nyugdíjat kap majd Áder János
2021-12-07 19:30:04
Havi 4,4 milliós nyugdíjat kap majd Áder János

Havi 4,4 milliós nyugdíjat kap majd Áder János

A hatályos törvények szerint Áder János mandátumának lejárta után jövő májustól mintegy 4 milliós nyugdíjat kaphat és ehhez adódik hozzá az a mintegy 430 ezer forint, amit még korábbi EP-képviselősége alapján kap. A lap megjegyzi, hogy a 4,4 milliós nyugdíj alig 20%-kal marad el Angela Merkel német kancellár nyugdíjától (havi 15 ezer euró, kb. 5,2 millió forint), akinek most szeptemberben jár le mandátuma és visszavonulását tervezi.

 

A Blikk megemlíti, hogy Áder mandátumának lejárta után járna neki egy rezidencia is, de lehet, hogy azt visszautasítja, mert 2019-ben felerészben tulajdonosa lett egy II. kerületi ingatlannak. A törvények szerint az exelnököket maximum háromfős titkárság működtetése is megilleti, ehhez a irodát is kaphat, illetve élete végéig szolgálati gépkocsi és sofőr is jár. Ezen túlmenően a „lakás üzemeltetési feladatainak ellátásához” egy fő alkalmazásának a feltételeit az Országgyűlés Hivatala biztosítja, vagyis bejárónő gondoskodik róla.

 

Áder mandátuma 2022. május 10-én jár le és a törvény szerint a mandátum lejárta előtt 30-60 nappal kell megválasztani utódát, azaz jövő márciusban, legkésőbb április elején. A parlamenti választások pedig várhatóan április közepe körül lennének, így tehát még a jelenlegi összetételű parlament dönthetne róla. Ahogy a lap megjegyzi, korábbi sajtóértesülések szerint Trócsányi László volt igazságügyi miniszter lehet a kormánypártok jelöltje az államfői posztra, illetve korábban felmerült Kövér László házelnök neve is.

További híreink
A választások elmaradásával is számol a kormány a veszélyhelyzet miatt
Az Igazságügyi Minisztérium rendeletébe rejtettek el egy érdekes mondatot, ami szerint a veszélyhelyzet miatt el is maradhatnak a választások.
2022-01-16 11:21:39, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Szabó Tímea és az ötmilliárdnyi teszt megsemmisítése - a rendőrség szemszögéből
Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője feljelentést tett az 5 milliárd forint értékű tesztek megsemmisítésével kapcsolatban, de a BRFK elutasította azt, ugyanis hűtlen ...
2022-01-16 11:21:36, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Érvénytelen szavazásra buzdítnak a civil jogvédő szervezetek
Áder János köztársasági elnök bejelentette a kormány gyűlöletkeltő, a szexuális és nemi kisebbségeket kiközösítő népszavazásának dátumát, ami a választásokkal egy napon, ...
2022-01-16 11:21:33, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Drasztikusan emelkedett a vasúti átjárós balesetek száma.
Bővebben >>