Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Ervin napja van.
Hét órán keresztül szállították kánikulában az idős, beteg férfit két kórház között
2014-06-28 11:34:37
Hét órán keresztül szállították kánikulában az idős, beteg férfit két kórház között

Hét órán keresztül szállították kánikulában az idős, beteg férfit két kórház között

Mintegy hét órán keresztül zötyögtettek egy 82 éves, szívkoszorúér-műtéten átesett idős embert, étlen, szomjan a budapesti Honvéd Kórházból Sopronba.

 

Szétnyílt a seb a lábán és a hátát fájlalja a 82 éves Gyula bácsi, akin június 5-én hajtottak végre szívkoszorúér-műtétet a budapesti Honvéd Kórházban, ahonnan június 10-én vitték át a lakóhelyéhez legközelebbi kórházba, Sopronba - írja a hvg.hu. A portálnak az idős férfi hozzátartozói számoltak be az esetről. 


Horváth Árpád, Gyula bácsi rokona elmondta, hogy amikor még este kilenc órakor sem tudták, mi lehet Gyula bácsival, felhívták a Honvéd Kórház szívsebészeti osztályát. „Ott elmondták, hogy ők már az éjszakás műszak, és sajnos nem tudják, hogy a beteget mikor indították útnak, mivel azt az adminisztrátor végzi, aki délután 3 óráig dolgozik és már nincs benn, és az irodája is be van zárva.” A betegszállítók központi számán sem tudtak segíteni, mert ott este hétig tartott a muinkaidő. 


Horváth Árpád érthetően felháborodott, mikor nem tudák megmondani, hol lehet a 82 éves, műtéten átesett férf, aki kánikulában, étlen-szomjan indítottak útnak. A felelősséget egyébként mindenki hárította, a Honvés is és a betegszállítók is. A Honvédnál úgy nyilatkoztak, egyértelműen a betegszállítók felelőssége az elhúzódott út, és az is, hogy a betegnek inni sem adtak egész úton. A hozzátartozók szerint visziont az orvosnak is flelőssége van abban, hogy esetleg túl korán szedte ki a varratokat, az osztálynak pedig abban, hogy a nyári melegben még egy fél lliter vizet se kapott a bácsi útravalónak. 


A betegszállítók elmondták, aznap 13 beteget vittek, közülük három friss szívműtétest a 82 éves bácsival együtt. Velük nem lehet száguldozni, de egyébként sem, és nagyon kell vigyázni, hogy állapotukban a szállítás során ne következzen be változás. Az esetet kivizsgálták, szerintük nem történt mulasztás. 


A Honéd Kórház nevében a Honvédelmi Minisztérium nyilatkozott: „A betegek esetleges szállításának megszervezése az egészségügyi  ellátást végző szolgáltató feladata, mely feladatnak jelen esetben az  ellátó osztály eleget tett azzal, hogy az említett beteg szállítását  megrendelte. A szállítási feladatok koordinálása, megszervezése országosan a  szállítást végző cég kompetenciájába tartozik, érdemi válasz tőle nyerhető” – közölték a portállal. 

Utoljára frissítve: 2014-06-28 11:34:19

További híreink
Hagyományőrzés az iskolában
Bár az iskola elsősorban a tanulásról, a különféle tudományágak megismeréséről szól, ám mellette lehetőséget kell biztosítani a gyerekeknek a nemzeti tradíciók, szokáso...
2024-04-23 16:19:30, Hírek, Aktuális Bővebben
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Aktuális Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók munkáját és kórházi jelenlétét mostantól váratlanul ellenőrizhetik,...
Bővebben >>