Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Ervin napja van.
Hiába dobálja a százmilliárdokat a szavazatokért, Orbán leváltható - lenne
2018-02-19 18:00:19
Hiába dobálja a százmilliárdokat a szavazatokért, Orbán leváltható - lenne

Hiába dobálja a százmilliárdokat a szavazatokért, Orbán leváltható - lenne

Ugyanilyen létszámú szavazóréteg, a külföldre dolgozni elment, és jelenleg nem itt élő magyar állampolgár viszont nem, vagy csak igen bajosan tud majd élni választójogával. Ez a tömeg legnagyobb részt nem szavazna a hatalmon lévő rezsimre.

 

A friss állampolgárságúak viszont szinte kivétel nélkül Orbán-hívők. Ez összességében azt jelenti, hogy a szavazatokat ezen a módon a Fidesz mintegy 20-24 százalékkal manipulálja. Ez listán feltehetően 9-10, az egyéni körzetekben feltehetően szintén 9-10 mandátummal jelent majd a FIDESZ számára többletet. Mindehhez jön a választói körzetek határainak korábbi átrajzolása, amely szintén további kb 10-15 helyen eredményez fideszes mandátumot.

 

Mindezt megtetézi a szinte totális sajtófölény, mely elsősorban a vidéki, falusi, tanyasi és kisvárosi embereket, valamint az alacsonyabb iskolázottságúakat teszi vakká, és automatikus fidesz szavazóvá.

 

Összességében az eltorzított viszonyok nélkül a Fidesz szinte bizonyosan elveszítené a választásokat, nemhogy 2/3-os képviselői többsége, de még egyszerű többsége sem lenne a következő parlamentben. Ha azonban a lakosságnak elege van, lesz a rendszerből, és tömegesen szavazni menne, akkor még a fenti anomáliák ellenére is kényelmesen a semmibe szavazható Orbán és bandája.

További híreink
Neked milyen álmaid irodája?
Rengeteg olyan munkakör van, amelyet különböző méretű irodahelyiségekben kell végezni. Rutintalan irodista azt hihetné, hogy teljesen mindegy minden, a lényeg, hogy leg...
2024-04-17 10:50:40, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Amikor az időjárás kellemesre fordul, beköszönt a tavasz, nemcsak a ruhatárunkat frissítjük fel, szívesen újít...
Bővebben >>