Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Ervin napja van.
Hiller István az ifjú Orbánnal emlékezett Nagy Imrére
2020-06-16 20:07:08
Hiller István az ifjú Orbánnal emlékezett Nagy Imrére

Hiller István az ifjú Orbánnal emlékezett Nagy Imrére

Miért állítja ezt, mégis?

 

Más okot nem lehet feltételezni, mint azt, hogy mindenképp a jobboldaliaknak is tetszeni akar. Talán valamiféle jövőbeli kormányzati szerep előkészítése reményében.

 

Tetszhet ez a mondat bármely jobboldalinak?

 

Már hogy a fenébe tetszhetne, amikor a magyar jobboldali attól jobboldali, hogy minden másfélét – de főképp minden baloldalit – elementárisan gyűlöl, és a saját Vezérét is csak azért imádja, mert azt ellenségverőnek látja. Következésképp az ilyen Hiller-féle ellenségei mondhatnak neki, amit akarnak: akár az egekig is dicsérhetik az ő imádott Vezérét, ő azt is csak egy rafinált, benyalási célú trükknek fogja látni.

 

És ami a legrémesebb, ez esetben ráadásul még igaza is lesz ebben.

 

Éppen ezért azt a kérdést már nem is érdemes föltenni, hogy vajon tetszhet-e ez a baloldaliaknak, netán a liberálisoknak – akik, ugyebár, Hiller és pártja saját bázisai lennének –, mert már hogy a fenébe tetszhetne, amikor hiszen ezt ők is látják.

 

Kinek fog tehát tetszeni Hillernek ez a mondata?

 

Legfeljebb annak a kupaktanácsnak, amely, ha volt ilyen a pártjában vagy a frakciójában, vele együtt kitalálta vagy csak jóváhagyta ezt az ócska manipulációját. Ha meg nem volt ilyen, hát akkor meg senkinek sem.

 

Mit is ért el akkor Hiller ezzel a mondatával?

 

Hű, hát végül is fantasztikus dolgot: egységet teremtett baloldaliak, liberálisok és jobboldaliak között, akik így most egyszerre undorodnak ugyanattól az undorító manipulációtól. Melynek lényege, hogy valaki még hazudni és a saját bázisát föláldozni is képes azért, hogy tessen a politikai ellenfeleinek.

 

Hát tényleg: hurrá.

 

További híreink
Neked milyen álmaid irodája?
Rengeteg olyan munkakör van, amelyet különböző méretű irodahelyiségekben kell végezni. Rutintalan irodista azt hihetné, hogy teljesen mindegy minden, a lényeg, hogy leg...
2024-04-17 10:50:40, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Magyarországon a költészet napját József Attila születésnapján, április 11-én tartják 1964. óta.
Bővebben >>