Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Ervin napja van.
Horvátország: nem javasolják, hogy külföldre utazzunk
2020-07-07 18:00:58
Horvátország: nem javasolják, hogy külföldre utazzunk

Horvátország: nem javasolják, hogy külföldre utazzunk

Az RTL Klub Híradójának nyilatkozva azt mondta, a behurcolók magasabb fertőzésszámot idézhetnek elő nálunk is – idézi a portfolio.hu.

 

A televízió bejátszásában megszólaló isztriai magyar szállásadó szerint júliusban már sok a vendég, augusztusban pedig szokás szerint teltházat vár, magyarok is szép számmal jönnek.

 

Horvátországban a június közepi nyitás óta folyamatosan növekszik a koronavírus-fertőzések napi száma. Míg három hete csak 10-20 új eset volt naponta, most már a 100-at közelíti. Ront a helyzeten, hogy a mai horvát választásokon csak ajánlott a maszkviselés.

 

Majd minden ötödik európai új fertőzöttet Magyarország szomszédjában regisztrálják, és ez az, ami igazán aggasztó Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora szerint. Az egymillió lakosra vetített napi új esetszám Szerbiában 44, Ukrajnában 40, a relatíve biztonságosnak hitt Horvátországban 24. A magyarországi csúcs adatokkal összevetve nálunk a legtöbb 17 volt.

 

A rektor szerint ha nagy számban utaznak magyarok külföldre, megvan az esély arra, hogy nálunk is megugorjon az új esetszám, és ha nem is lesz második hullám, kisebb gócok kialakulhatnak.

 

További híreink
Nehogy tragikus hős legyen
Míg a kérdésén gondolkodtam, „Hogy bírod lelkileg ezt a sok valóságot a fejedben?”, ő már válaszolt is: „Ha engem kérdezel, én fáradt vagyok a félelemtől” – Bruck András ...
2024-04-21 10:22:54, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Állami revizorok ellenőrzik titokban a betegeket a kórházakban
Az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók munkáját és kórházi jelenlétét mostantól váratlanul ellenőrizhetik, a hét akármelyik napján, minden napszakban. Az Országos Kór...
2024-04-21 10:22:52, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Hogy ez mit jelent a gyakorlatban? Az kétségtelen, hogy a villanyautókkal kapcsolatban a legtöbb kérdés a tö...
Bővebben >>