Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Ervin napja van.
Hosszú Katinkáék ingyen használták vállalkozásukhoz a 130 milliárd közpénzből épült Duna Arénát
2018-06-04 13:14:02
Hosszú Katinkáék ingyen használták vállalkozásukhoz a 130 milliárd közpénzből épült Duna Arénát

Hosszú Katinkáék ingyen használták vállalkozásukhoz a 130 milliárd közpénzből épült Duna Arénát

Pár nappal ezelőtt pedig kiderült, hogy Hosszú Katinka és Shane Tusup klubja, az Iron Aquatics ingyen használja a súlyos milliárdokból épült Duna Arénát – számolt be a hallatlan dologról a 24.hu tényfeltáró riportjában.

 

Tavaly a vizes VB kapcsán sokat cikkezett a sajtó arról, hogy nem lehetett tudni, az uszodai csúcslétesítmény mégis mennyi magyar forintból készült el, éppen hogy a világbajnokság kezdetére. Különböző összegek hangzottak el, míg végül az Index írta meg, hogy Seszták Miklós fejlesztési miniszter 130,6 milliárd forintra tette a VB-hez kapcsolódó költségeket.

 

 

A LEGNAGYOBB PROBLÉMA, HOGY HOSSZÚÉK CÉGE PÁLYÁZAT NÉLKÜL JUTOTT A DUNA ARÉNA HASZNÁLATÁNAK JOGÁHOZ.

 

Ez idáig titokban volt tartva, még azon sem törték magukat, hogy megfelelően elmagyarázzák, mi áll az ingyenes juttatás mögött. “Nyilván nem arról van szó, hogy Hosszú edzéseinek költségét ne finanszírozhatná a magyar állam, csakhogy itt az üzleti alapon működő úszóiskolájának kínálták a medencét” – írja a 24.hu.

 

Pedig, ahogy a lap cinikusan megjegyzi, “sokakat alighanem meggyőztek volna arról, hogy a sportoló megérdemli ezt az olimpiai járadék, a jutalom, az ösztöndíj, a Tusupnak járó kiemelt, egymilliós edzői fizetés mellett is”.

 

AZ EGÉSZ STIKLIRE EGYÉBKÉNT VÁRATLANUL DERÜL FÉNY, NOHA A 24.HU MÁR JÓ EGY ÉVE PRÓBÁLJA KIDERÍTENI AZ IGAZSÁGOT.

 

Tavaly márciusban derült ki, hogy Darnyi Tamás négyszeres olimpiai bajnok úszóiskolája nem kap helyet az új létesítményben, az Iron Aquatics viszont igen. Ezután a lap közérdekű adatigényléssel fordult a vizes VB-t szervező Bp2017 Kft.-hez. Azt szerették volna megtudni, mennyiért bérlik Iron Lady-ék az uszodát. A Kft. azonban nem válaszolt a megkereséseikre, ahogyan a minisztériumok sem.

 

Közben a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hivatallal (NAIH) kellett kimondatni, hogy a Duna Arénának a Hosszú Katinkáékkal kötött szerződése közérdekű adatnak minősül. A Bp2017 Kft. viszont ennek ellenére nem reagált. A 24.hu ilyen előzmények után bírósághoz fordult, ahol az üzemeltető cég állítólag azzal érvelt, hogy a kért információk elvesztették közpénz jellegüket.

 

A PERT VÉGÜL A LAP MEGNYERTE, ÉS AZÓTA VÁRTÁK, HOGY AZ IGÉNYELT DOKUMENTUMOKAT MEGKAPJÁK.

 

Az igazság azonban nem ezen az úton derült ki, hanem a 24.hu cikke szerint egy sajtóebéden. Ezen a Bp2017 Kft. vezetői végül kinyögték, hogy Hosszúék cégének nincs bérleti szerződése az Arénával, hanem használják azt. “Azaz ebből következően ingyen vagy majdnem ingyen dolgoznak a létesítményben” – összegzi a lap.

 

“A Duna Aréna fenntartása evidenciaként veszteséges, mivel nincsenek értelmezhető bevételek: azzal, hogy Hosszúék érdemben nem fizetnek használatáért, a magyar emberek még többet fizetnek, mivel közpénzből kell állni a mínusz” – teszi hozzá a 24.hu.

 

Lapértesülés szerint az eddigi használatot biztosító szerződés 2018. május 31-én lejárt. További kérdést vet fel, hogy az üzemeltető cég milyen feltételekkel köt újabb szerződést Hosszú Katinka cégével.

 

További híreink
Nehogy tragikus hős legyen
Míg a kérdésén gondolkodtam, „Hogy bírod lelkileg ezt a sok valóságot a fejedben?”, ő már válaszolt is: „Ha engem kérdezel, én fáradt vagyok a félelemtől” – Bruck András ...
2024-04-21 10:22:54, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Állami revizorok ellenőrzik titokban a betegeket a kórházakban
Az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók munkáját és kórházi jelenlétét mostantól váratlanul ellenőrizhetik, a hét akármelyik napján, minden napszakban. Az Országos Kór...
2024-04-21 10:22:52, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Azt mondják, sosem öregszik meg az, aki nem felejt el játszani. Természetesen más játékok kerülnek terítékre g...
Bővebben >>