Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Irén napja van.
Ismered a legfontosabb hentes eszközöket? Teszteld a tudásodat!
2023-03-13 17:36:24
Ismered a legfontosabb hentes eszközöket? Teszteld a tudásodat!

Ismered a legfontosabb hentes eszközöket? Teszteld a tudásodat!

A következő cikkben most elkalauzollak téged a hentes eszközök világába, ahol minden pontosan az, aminek látszik. 

 

Ez lehet egy hentes kezében

 

Lehet, hogy a hentes szakma nem szerepel éppen az álommelók listáján, mégis sokan vannak, akik ezen munka mellett döntenek. A nyers erő mellett a technika is lényeges, hiszen a munkásoknak megfelelő mozdulatokkal kell darabolniuk a húsokat. Mi a helyzet az eszközökkel? A Kések Ollók Webáruház hentes szerszám kínálatában olyan termékekkel találkozhatunk, amelyek megfelelnek a szakmával szemben támasztott szigorú követelményeknek. 

 

A hentes eszközök speciális szerkezettel rendelkeznek, s minden egyes részfolyamat más-más produktumot igényel. A hibátlan kellékek egyrészt eredményes, másrészt biztonságos munkavégzést tesznek lehetővé. De pontosan milyen termékek tartoznak ebbe a kategóriába?

 

Elő a legjobb hentes szerszámokkal!

 

A hentes késeknek többféle változata létezik és az sem mindegy, mikor melyiket használják az alkalmazottak. Vegyünk szemügyre néhány terméket, hogy jobban megértsük a leírtakat!

 

  • -A csontozókés professzionális körülményeket teremt, s pillanatok alatt lefejthető a hús a csontról. Íves és egyenes pengéjű darabokat egyaránt beszerezhetünk. 

  • -A nyúzókés már egy fokkal komolyabb feladatok esetén vehető elő, mivel ezt még a vadászatokon is hasznosítják. Azt hiszem, azt ki tudjuk találni, hogy mire. 

  • -A szeletelőkés már inkább a húsok precíz darabolásában segédkezik. A halak vágásához ott a halkés, a csirkehús szeleteléséhez pedig a baromfikés. 

 

A legfontosabb, hogy ragaszkodjunk a funkcionalitáshoz, hiszen nem véletlenül születtek meg ezek a késtípusok! Törekedni kell a rendeltetésszerű használatra.

 

Milyen eszközökre lehet még szüksége egy szakmabelinek?

 

A nagy méretű húsokkal sajnos egy kés sem képes elbánni, így ilyenkor a méretes bárdokkal érdemes dolgozni. A vastag csontokkal képtelenek az éles kések megbirkózni, tehát kizárólag a bárdra számíthatunk. Ezzel az eszközzel, néhány határozott lendítés kíséretében könnyen elvégezhetjük teendőinket.

 

Nem szabad megfeledkezni a lánckesztyűről, a kötényről sem, amelyek higiéniai, valamint biztonsági szempontból egyaránt nélkülözhetetlennek minősülnek. 

 

A hentes szakma nem tolerálja a silány minőséget, éppen ezért az eszközök beszerzését is a tudatosság járja át. A Dick márka szerszámai például mérnöki pontossággal lettek megtervezve, s hosszú éveken át helytállnak majd.

 

A hentesek, böllérek életében igazi társ az eszköz, ezért sosem szabad kevesebbel beérni.

 

(x)

További híreink
A tavasz biztos jele az óraátállítás
Beköszöntött a tavasz, ezzel együtt március 26-án, vasárnap hajnali 2 óráról 3 órára állnak át automatikusan a digitális órák, az analóg készülékeket pedig egy órával kel...
2023-03-25 03:03:10, Hírek, Színes Bővebben
Köszönet a segítségért, megmenekült a Harmadik Színház
A Pécsi Harmadik Színház megsegítésére meghirdetett Színházmentő akció sikerrel zárult.
2023-03-24 20:23:56, Hírek, Színes Bővebben
Box ring, a küzdelmek színtere
A box egy nagyon régi sportág, már az ókori olimpiákon is szerepelt és a mai napig igen népszerű.
2023-03-24 12:19:18, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Külön utakon folytatja Varga Judit igazságügyi miniszter és férje, Magyar Péter. Mindez egy Facebook-bejegyzés...
Bővebben >>