Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Ervin napja van.
Ismered a legfontosabb hentes eszközöket? Teszteld a tudásodat!
2023-03-13 17:36:24
Ismered a legfontosabb hentes eszközöket? Teszteld a tudásodat!

Ismered a legfontosabb hentes eszközöket? Teszteld a tudásodat!

A következő cikkben most elkalauzollak téged a hentes eszközök világába, ahol minden pontosan az, aminek látszik. 

 

Ez lehet egy hentes kezében

 

Lehet, hogy a hentes szakma nem szerepel éppen az álommelók listáján, mégis sokan vannak, akik ezen munka mellett döntenek. A nyers erő mellett a technika is lényeges, hiszen a munkásoknak megfelelő mozdulatokkal kell darabolniuk a húsokat. Mi a helyzet az eszközökkel? A Kések Ollók Webáruház hentes szerszám kínálatában olyan termékekkel találkozhatunk, amelyek megfelelnek a szakmával szemben támasztott szigorú követelményeknek. 

 

A hentes eszközök speciális szerkezettel rendelkeznek, s minden egyes részfolyamat más-más produktumot igényel. A hibátlan kellékek egyrészt eredményes, másrészt biztonságos munkavégzést tesznek lehetővé. De pontosan milyen termékek tartoznak ebbe a kategóriába?

 

Elő a legjobb hentes szerszámokkal!

 

A hentes késeknek többféle változata létezik és az sem mindegy, mikor melyiket használják az alkalmazottak. Vegyünk szemügyre néhány terméket, hogy jobban megértsük a leírtakat!

 

  • -A csontozókés professzionális körülményeket teremt, s pillanatok alatt lefejthető a hús a csontról. Íves és egyenes pengéjű darabokat egyaránt beszerezhetünk. 

  • -A nyúzókés már egy fokkal komolyabb feladatok esetén vehető elő, mivel ezt még a vadászatokon is hasznosítják. Azt hiszem, azt ki tudjuk találni, hogy mire. 

  • -A szeletelőkés már inkább a húsok precíz darabolásában segédkezik. A halak vágásához ott a halkés, a csirkehús szeleteléséhez pedig a baromfikés. 

 

A legfontosabb, hogy ragaszkodjunk a funkcionalitáshoz, hiszen nem véletlenül születtek meg ezek a késtípusok! Törekedni kell a rendeltetésszerű használatra.

 

Milyen eszközökre lehet még szüksége egy szakmabelinek?

 

A nagy méretű húsokkal sajnos egy kés sem képes elbánni, így ilyenkor a méretes bárdokkal érdemes dolgozni. A vastag csontokkal képtelenek az éles kések megbirkózni, tehát kizárólag a bárdra számíthatunk. Ezzel az eszközzel, néhány határozott lendítés kíséretében könnyen elvégezhetjük teendőinket.

 

Nem szabad megfeledkezni a lánckesztyűről, a kötényről sem, amelyek higiéniai, valamint biztonsági szempontból egyaránt nélkülözhetetlennek minősülnek. 

 

A hentes szakma nem tolerálja a silány minőséget, éppen ezért az eszközök beszerzését is a tudatosság járja át. A Dick márka szerszámai például mérnöki pontossággal lettek megtervezve, s hosszú éveken át helytállnak majd.

 

A hentesek, böllérek életében igazi társ az eszköz, ezért sosem szabad kevesebbel beérni.

 

(x)

További híreink
Az unió történetének legnagyobb bővítése
Ünnepi ülés keretében emlékezett meg az Európai Parlament az unió legnagyobb bővítésének 20. évfordulójáról.
2024-04-24 17:17:05, Hírek, Színes Bővebben
Nagyobb védelem az egyre kifinomultabb emberkereskedelem ellen
Nagyobb védelmet nyújtanak az emberkereskedőknek áldozatul esetteknek az Európai Parlament által elfogadott szabályok.
2024-04-23 19:19:20, Hírek, Színes Bővebben
A bejárati ajtó több mint egy egyszerű nyílászáró
Igaz, egy beltéri ajtóhoz hasonlítva már nem is olyan “egyszerű” a szerkezete, hisz sok mindenben eltér a felépítése, kialakítása. A bejáratnál lévő nyílászáró szimbolizá...
2024-04-23 16:35:24, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A tudományos hírek időről időre felkapnak egy-egy hatóanyagot vagy terméket, számos pozitívummal kecsegtetve b...
Bővebben >>