Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Ervin napja van.
Jelentősen drágul jövőre a benzin, a cigaretta
2016-05-03 18:00:50
Jelentősen drágul jövőre a benzin, a cigaretta

Jelentősen drágul jövőre a benzin, a cigaretta

A kormányzati ciklus legnagyobb jelentőségű adójavaslatát terjeszti ma a kormány a parlament elé. Közel 30 törvény módosítása fog megtörténni, mintegy 260 paragrafusban - idézi az államtitkárt a Portfolio.hu. Az alap adózási rendszert ez nem fogja érinteni, de minden magyar állampolgár életét érinteni fogja az adócsomag.

 

A baromfihús áfakulcsának csökkentése 19 milliárd forint kiesést okoz. Az éttermi étkezés áfája 18 százalékra csökken jövőre, majd 2018-tól 5 százalékra. A helyben készített alkoholmentes ital áfája is csökken ezzel együtt. Ez 8,5 milliárd forintos bevételkieséssel jár.

 

 

Csökkenni fog a friss tej áfája, ez 4.5 milliárd forintos kiesést okoz. Az UHT-tej és az egyéb feldolgozott tej áfája nem fog csökkenni. De a kiskereskedelmi forgalomra is igaz lesz a friss tej áfacsökkentése. Csökken a tojás áfája 5 százalékra, ami 10,5 milliárd forintos bevételkieséssel jár. Az internetszolgáltatás 27 százalékról 18 százalékra történő áfacsökkentése 12,5 milliárd forintos kiesést okoz. Összesen 55 milliárd forint bevételről mond le az állam így jövőre.

 

Az Szja terén 350 ezer családot érint a kétgyermekesek adókedvezményének növelése, ez 15 milliárd forintos többletet ad a családoknak.

 

A dohánytermékekre 2017-től zárjegy kerül csakúgy, mint az alkoholos italokra. Az e-cigaretta is bekerül a jövedéki termékek körébe. A dohánytermékek jövedéki adóját a 2017 decemberében lejáró derogációja miatt meg kell emelni. 29 százalékos emelést kell végrehajtani 2017 decemberéig, ez 3 lépcsőben valósul meg: 2016. szeptember elsején meg fog történni az első emelés.

 

Az üzemanyagok jövedéki adóját a világpiaci árhoz javasolja kötni a kormány - idézi Tállait a Portfolio.hu.

 

További híreink
Nehogy tragikus hős legyen
Míg a kérdésén gondolkodtam, „Hogy bírod lelkileg ezt a sok valóságot a fejedben?”, ő már válaszolt is: „Ha engem kérdezel, én fáradt vagyok a félelemtől” – Bruck András ...
2024-04-21 10:22:54, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Állami revizorok ellenőrzik titokban a betegeket a kórházakban
Az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók munkáját és kórházi jelenlétét mostantól váratlanul ellenőrizhetik, a hét akármelyik napján, minden napszakban. Az Országos Kór...
2024-04-21 10:22:52, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Ma már mindenkinek a környezetében akad olyan ember, aki rendszeresen használ CBD olajat, így most már biztosa...
Bővebben >>