Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Ervin napja van.
Jóléti vízfelületként bevezették a Balatont a jegybank balatonakarattyai konferenciaközpontjához
2022-08-07 13:25:31
Jóléti vízfelületként bevezették a Balatont a jegybank balatonakarattyai konferenciaközpontjához

Jóléti vízfelületként bevezették a Balatont a jegybank balatonakarattyai konferenciaközpontjához

Még javában zajlik az építkezés a Magyar Nemzeti Bank Oktatási és Konferenciaközpontjánál, de az már látszik, hogy komoly változások vannak az egykori MÁV-üdülő területén.

 

A 24.hu-nak tűnt fel, hogy az ingatlanra bevezették a Balaton vizét, ami egy kibetonozott csatornán keresztül egy medencére emlékeztető lépcsőzetes betonteknőben végződik.

 

A lap megkereste a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot, ők azt közölték, hogy már korábban is vezetett be egy csatorna a területre, annak kibővítésére, egy „jóléti vízfelület” kialakítására és egy lépcsős part kialakítására adtak engedélyt.

 

Azt is elárulták, mit jelent a jóléti vízfelület kifejezés: a halászati, öntözési, vízvisszatartó rendeltetésű víztestek vízgazdálkodási célúak, míg jóléti minősítéssel az ettől eltérő, például látvány-, csónakázótó és hasonló célú hasznosítást jelölik.

 

Azt megjegyezték a cikkben, hogy a jóléti vízfelület leginkább egy medencére hasonlít, a partján a padok mellett már a nyugágyak is ott sorakoznak. A 24.hu-nak nyilatkozó szakértő szerint azonban a változtatás komoly problémát okozhat: a Balaton „kilendülése” esetén a területet a csatornán át könnyen eláraszthatja a víz.

 

 

További híreink
Nehogy tragikus hős legyen
Míg a kérdésén gondolkodtam, „Hogy bírod lelkileg ezt a sok valóságot a fejedben?”, ő már válaszolt is: „Ha engem kérdezel, én fáradt vagyok a félelemtől” – Bruck András ...
2024-04-21 10:22:54, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Állami revizorok ellenőrzik titokban a betegeket a kórházakban
Az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók munkáját és kórházi jelenlétét mostantól váratlanul ellenőrizhetik, a hét akármelyik napján, minden napszakban. Az Országos Kór...
2024-04-21 10:22:52, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Egy őrbottyáni földtulajdonos több mint kétmilliárd forintos kártalanítást követel, miután tervei szerint term...
Bővebben >>