Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Tibor napja van.
Juszt László legyalulta a Nemzeti Múzeum vezetőjének is kinevezett Demeter Szilárdot
2024-02-28 13:22:41
Juszt László legyalulta a Nemzeti Múzeum vezetőjének is kinevezett Demeter Szilárdot

Juszt László legyalulta a Nemzeti Múzeum vezetőjének is kinevezett Demeter Szilárdot

Az első, - akit Széchenyi Ferenc nevezett ki - Miller Jakab Ferdinánd. Jogi diplomát szerzett majd magyar történelemből, retorikából, poétikából, valamint politikai tudományokból tanári és bölcsész vizsgát tett. A múzeum szervezetét, működési rendjét, első szabályzatát ő dolgozta ki.

 

Pulszky Ferenc az első antik témájú dolgozatát 18 évesen írta, 20 évesen a római Instituto di Correspondenza Archeologica tagjává választotta. 1849-ben, a szabadságharc utolsó hónapjaiban Londonban képviselte a független magyar kormányt.

 

Zichy István, művelődéstörténész, festő, grafikus, a Magyar Tudományos Akadémia levelező tagja, egyetemi magántanár.

 

Hóman Bálint miniszter legjelentősebb műve a Szekfű Gyulával együtt jegyzett hatkötetes Magyar történet, melynek első három kötetét ő írta. A csak „Hóman–Szekfű”-nek emlegetett munka a 20. század legjelentősebb magyar történeti összefoglalása lett.

 

Huszár Lajos munkássága kiterjedt a teljes magyar közép- és újkori pénztörténetre, valamint az éremművészetre. Több mint 350 cikke, tanulmánya, monográfiája jelent meg.

 

Jó tudom, ezek mind nem érdemek, ahhoz képest, hogy ez az Erdélyből importált – óvónőképzőt is végzett (a szerk.) - basszgitáros képes kesztyűben gitározni. Szóval ezt a pozíciót is sikerült lerántani a Fidesz szintjére.

További híreink
A világ legnagyobb IT vállalata tarol a használt laptopok piacán is
A használt laptopok piacán számos márkával találkozhatunk, de főleg a legnagyobbak jól bejáratott sorozatai tűnnek fel. Nem véletlen, ugyanis ezek már bizonyítottak, tart...
2024-04-12 14:15:10, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Mit mutat a pénzügyek jövője a kereskedők számára?
A technológia folyamatosan fejlődik, pláne a digitális és pénzügyi világban. Ezzel valószínűleg nem mondtunk újdonságot, viszont az is egyértelműen látszik, hogy a fejlőd...
2024-04-09 17:47:05, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Romos, penészes cserelakást ajánlott a MÁV a mini-Dubaj helyett
Romos és penészes cserelakás, amelyet felajánlott a MÁV az egyik bérlőnek, akinek a szerződését a mini-Dubaj miatt mondták fel – írja a Hvg. A 27 bérlőből mindössze 4 fog...
2024-04-04 17:38:50, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Azt mondják, sosem öregszik meg az, aki nem felejt el játszani. Természetesen más játékok kerülnek terítékre g...
Bővebben >>