Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Zita napja van.
Kétszázezer dolgozót rúgna ki a miniszterhelyettes
2016-01-06 19:11:11
Kétszázezer dolgozót rúgna ki a miniszterhelyettes

Kétszázezer dolgozót rúgna ki a miniszterhelyettes

A Párbeszéd Magyarország (PM) úgy véli, egy embernek biztosan távoznia kell az állami szférából: az elképesztő tudáshiányról tanúbizonyságot tevő Csepreghy Nándornak.  A Lehet Más a Politika (LMP) is tiltakozik a miniszterhelyettes átgondolatlan mondatai miatt.

 

Csepreghy Nándor miniszterhelyettes televíziós nyilatkozatát kifogásolja a Párbeszéd Magyarországért (PM) szóvivője, Tordai Bence, és szintén nem tetszésének adott hangot Csarnó Ákos, az Lehet Más a Politika (LMP) közigazgatási szakszóvivője.

Tordai Bence, a Párbeszéd Magyarországért politikusa szerint bűn, ahogy a kormány a közférában dolgozókkal bánik. Magát a kormányzati hozzáállást mutatja meg, ahogy Csepreghy Nándor a közszférából többszázezres létszámleépítést tartana szükségesnek.

A PM-es politikus felhívta arra is a figyelmet, hogy a miniszterhelyettesnek sikerült az almát a körtével összeadnia. Ugyanis a televiziós beszélgetésben hivatkozott skandináv országok a közszféráiban a munkavállalóknak nem 10 %-a, hanem 30% fölötti részaránya dolgozik.

 

 

„Bár Csepreghy a skandináv modellre hivatkozva 2018-ig 200 ezer embertől válna meg a közférában és utána is újabb 400 ezer embert építene le onnan, a valóságban, a ténylegesen az álamigazgatásban dolgozó munkaválalók száma 140 ezer körül mozog. Tehát ez matematikai képtelenség, és aki ilyet mond, az a felkészületlenségéről ad tanúbizonyságot. A miniszterhelyettes egymillió, az államnak dolgozó emberről beszélt, de azt nem tette hozzá, hogy ebben már benne vannak a közfoglalkoztatottak és az állami cégeknél dolgozók is – nélkülük a szám 700 ezer körüli. A kormány javaslata a közszféra leépítéséről megalapozatlan őrültség, ami, ha megvalósulna, még rosszabb minőségű egészségügyet, oktatást és közigazgatást jelentene. Az elképesztő tudáshiányról tanúbizonyságot tevő Csepreghy Nándor leépítése azonban mindenképp indokolt lenne!” - mondta Tordai.

 

Az LMP közigazgatási szakszóvivője, Csarnó Ákos, pártja véleményét tolmácsolva a legnagyobb bajnak azt látja, hogy a kormányzati vízfej nem magán kezdi a létszámleépítést:

„Attól a kormánytól, amely az elmúlt években folyamatosan növelte az államtitkárok, helyettes államtitkárok és kormánybiztosok számát, miközben elsorvasztotta az egészségügyet és az oktatást, elfogadhatatlan a közszféra leépítésének bármiféle terve. A kormány ismét a hatékonyság növelésére hivatkozik, miközben az elmúlt évek folyamatos központosításai, átszervezései, összevonásai sem a hatékonyságot nem növelték, sem a közszféra létszámát nem csökkentették. Az eddigi tapasztalatok alapján ráadásul a közszféra intézményei számos esetben közmunkásként foglalkoztatták vissza a korábban kirúgott munkatársakat” – mondta Csarnó Ákos.

 

Az LMP-s, Hadházy Ákos arra hívta fel a figyelmet egy másik televíziós műsorban, hogy az átszervezések mindig arra adnak lehetőséget, hogy a vezetők könnyedén megszabaduljanak a kevésbé szimpatikus dolgozóiktól.

 

Kertész Z István

 

 

További híreink
Neked milyen álmaid irodája?
Rengeteg olyan munkakör van, amelyet különböző méretű irodahelyiségekben kell végezni. Rutintalan irodista azt hihetné, hogy teljesen mindegy minden, a lényeg, hogy leg...
2024-04-17 10:50:40, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Halas tanösvénnyel gazdagodott Pécs egyik kedvelt kiránduló helye a Malomvölgyi parkerdő.
Bővebben >>