Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Izsó napja van.
Kezdődik..?; - Brüsszel félmilliárd eurót venne el Magyarországtól
2016-02-23 14:16:09
Kezdődik..?; - Brüsszel félmilliárd eurót venne el Magyarországtól

Kezdődik..?; - Brüsszel félmilliárd eurót venne el Magyarországtól

Az uniós javaslattevő-végrehajtó intézmény, a biztosok testülete szerda délelőtt ült össze, és az egyik napirendi pont a Magyarország elleni túlzottdeficit-eljárás volt. A testület javaslatát még az EU-tagországok pénzügyminiszteri tanácsának (ECOFIN) is meg kell vitatnia, és jóvá kell hagynia.

 

A témáról kiadott közlemény szerint a pontosan 495 184 000 eurót a jövő januártól hatályos kötelezettségvállalásokból függesztik fel. A bruttó hazai termék (GDP) 0,5 százalékáról, az összes kötelezettségvállalás 29 százalékáról van szó. A közlemény szerint a mindeddig „példátlan” lépés „az Európai Bizottság Magyarországnak szóló ismételt figyelmeztetéseiből következik, hogy fokozza erőfeszítéseit a túlzott államháztartási deficit befejezésére, valamint abból, hogy elmaradtak a megfelelő lépések”.

 

A bizottság emlékeztetet arra, hogy januárban már hiányolta Magyarország hatékony lépéseit, és javasolta a túlzott deficit miatti eljárás felgyorsítását, amit a pénzügyminiszteri tanács el is fogadott.

 

(mti)

További híreink
A közigazgatási bíróság a jogállam megcsúfolása
Az Igazságügyi Minisztérium közigazgatási bíráskodásról szóló javaslatcsomagjából egyértelműen kiderül, hogy a Fidesz célja a magyar jogállam teljes felszámolása. A Liber...
2016-08-26 06:06:17, Hírek, Aktuális Bővebben
Kiszámítható jövőt a védőnőknek!
Az Orbán-kormány súlyos hibák sorát követi el a védőnők bérrendezésével kapcsolatban. A védőnői praxisoknak nyújtott támogatásról kiderült, hogy abból alig jutott a szakd...
2016-08-26 05:36:10, Hírek, Aktuális Bővebben
Maglódért Emlékérmet kapott: Deáky Zita
A város kulturális értékeinek megőrzését segítő önzetlen tevékenységéért tüntették ki.
2016-08-26 02:58:33, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Pest megyei Rendőr-főkapitányság augusztusi sebességmérő vezénylési terve szerint Gyömrőn a következő időpon...
Bővebben >>