Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Ervin napja van.
„Ki nem ugrál, Balog Zoltán, hej, hej!" – több ezer diák vonult utcára péntek délután
2018-01-20 13:00:16
„Ki nem ugrál, Balog Zoltán, hej, hej!

„Ki nem ugrál, Balog Zoltán, hej, hej!" – több ezer diák vonult utcára péntek délután

 "Mindenki zseni, de ha egy halat az alapján ítélünk meg, tud-e fára mászni, egész életében azt fogja hinni, hogy idióta" - mondta a tüntetésen a Független Diákparlament egyik szóvivője, aki szerint egyentantervekkel, egyentankönyvekkel nem lehet felkészíteni a diákokat a jövőre, a mai magyar iskolában még a művészeteket és a sportot sem lehet élvezettel űzni, "ez a tegnapelőtt iskolája".

 

"Egyik nap még lehetett kronologikus történelematlaszból tanulni és érettségizni, másnap már nem. Egyik nap a szakgimnazisták eldönthették, akarnak-e szakmai tárgyakból érettségizni, másnap már kötelezővé tették a szakmai érettségit. Az időjárást legalább előre lehet jelezni, de az oktatásban teljes a kiszámíthatatlanság, a következetlenség" - mondta Káló Dániel, a Független Diákparlament másik szóvivője.

 

"Azért vagyok itt, hogy sehol ne legyen kiplakátolja az igazgatói intőt kapott diákok neve. Hogy ha elmegyek a Klikhez, ne az legyen a válasz, hogy beszéljek azzal, aki megsértette a jogaidat. Nem akarok és nem tudok egy olyan rendszer fogaskereke lenni, amely megfojt és eldob" - mondta Bradánovics Bendegúz, akit 2016-ban a kaposvári diákparlament ülésén félbeszakítottak, mert "túl kritikus" volt a felszólalása. Beszéde után az Alkotmány utcában összegyűlt tüntetők azt kezdték skandálni, hogy "nem félünk".

 

Tizenkét pontban foglalták össze a diákok követeléseit. Többek között azt kérik, hogy töröljék el a nulladik órát, ne hosszabbítsák meg a tanévet, a középiskolákban maximum 30, az általános iskolákban 25 tanóra legyen hetente, ne rekesszék ki az oktatásból a 18 éven aluliakat.

 

A tüntetés szervezői szerint bármikor egyeztetnének Balog Zoltán miniszterre is, a tömeg azt skandálta ugrálva, "ki nem ugrál, Balog Zoltán, hej, hej!".

 

(eduline.hu)

További híreink
Nehogy tragikus hős legyen
Míg a kérdésén gondolkodtam, „Hogy bírod lelkileg ezt a sok valóságot a fejedben?”, ő már válaszolt is: „Ha engem kérdezel, én fáradt vagyok a félelemtől” – Bruck András ...
2024-04-21 10:22:54, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Állami revizorok ellenőrzik titokban a betegeket a kórházakban
Az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók munkáját és kórházi jelenlétét mostantól váratlanul ellenőrizhetik, a hét akármelyik napján, minden napszakban. Az Országos Kór...
2024-04-21 10:22:52, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A gyermekes családok mind tudják, hogy gyerekkel elindulni egy nyaralásra nem leányálom. Egyrészt maga a szerv...
Bővebben >>