Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Ervin napja van.
Kicsit belterjes a Pasa Park
2014-04-01 11:40:17
Kicsit belterjes a Pasa Park

Kicsit belterjes a Pasa Park

Varga Mihálynak és az V. kerületi alpolgármesternek is van ingatlanja a Rogán által szerényen csak "32 lakásos budai társasháznak" nevezett ingatlanban. A Pasa Park tulajdonosai közé tartozik Schmidt Mária és Spéder Zoltán.


Milyen romantikus és barátságos! Rogán Antal, az V. kerületi polgármester, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, Puskás András, Rogán alpolgármestere, valamint Csetényi Csaba többszörös trafikkoncesszió-tulajdonos – ők mint ugyanabban a lakóparkban, a Pasa Parkban rendelkeznek ingatlannal - számolt be a 444.hu. 

 

A gazdagok é szépek gyűjtőhelyén lakik sorozatsztár és bankvezér is, kapucsengő viszont egyáltalán nincs, azt portaszolgálat helyettesíti. 


Ami még nagyon érdekes, hogy a Pasa Park tulajdonosa a Budapesti Ingatlanhasznosítási és -fejlesztési Nyrt. (BIF). Ennek tulajdonosai közé tartozik Schmidt Mária, a Terror Háza igazgatója, aki 2006-ban elhunyt férjétől, Ungár Andrástól örökölte a Pió 21 Kft. nevű céget, amelynek 24,62 százalékos részesedésre van a Pasa Parkot tulajdonló cégben.

 

A tulajdonosok közé tartozik az Indexet kiadó CEMP vezetője, Spéder Zoltán, aki az FHB Bank résztulajdonosa is. Az FHB-nek 10,01 százalékos részesedése van a Pasa Parkot birtokló cégben. Spéder a Budapesti Ingatlan Holdingon keresztül is kapcsolódik a Pasa Parkhoz, ez utóbbi cégnek 14,99 százalékos részesedése van a BIF-ben.

 

Nobilis Kristóf, az Index volt tulajdonosa a BIF 24,48 százalékát birtokló DonaDöme Kft.-n keresztül tulajdonos Rogán lakhelyében. Rajtuk kívül egy panamai vállalkozás, a Chatterley Business Corp. is 9,99 százalékos résztulajdonos, a Halmi út 46 Kft.-n keresztül.


A családias hangulat annak kapcsán került előtérbe, hogy Rogán Antal ingatlana most már gyakorlatilag magától nő, így egyre többen kíváncsiak arra, hogy a polgármester tértágító bűbájt használ-e vagy egyszerűen csak hülyének nézi a válsztókat...


Még egy krumplilevest vagy egy főzeléket sem tudna kihozni a vagyonnyilatkozatában bevallott havi jövedelméből Rogán Antal, ha 240 négyzetméter körüli luxuslakásának minden költségét fizetné, valamint azokat a kiadásokat is, amelyek családja mindennapjaihoz tartoznak - közölte Juhász Péter, az Együtt-PM társelnöke sajtótájékoztatóján. 


Kerék-Bárczy Szabolcs, a Demokratikus Koalíció elnökségi tagja pedig vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményzett Rogán Antal ellen: 


 

"(...)képviselő úr többször kijavított vagyonnyilatkozata szerint tulajdonosa egy 2009-ben vásárolt 185 négyzetméteres lakásnak a Rózsadombon, a földhivatali bejegyzés szerint felesége tulajdonosa egy később vásárolt 141 négyzetméteres lakás 52%-ának ugyanott. A két ingatlan együttes becsült vételára a lakópark lakásainak négyzetméterára alapján mintegy 154 millió forint. Képviselő úr ezen felül vagyonbevallása szerint 6 millió forintnyi állampapírral és 6,3 millió forint takarékbetéttel rendelkezik, tulajdonosa ezen felül egy 2009-ben vásárolt Iványi-Grünwald festménynek (ami szintén legalább milliós tétel) és tartósan bérel egy AUDI A3 -ast 2011 óta. Mindez együttesen 170 millióra tehető.

 

Ehhez képest Rogán úr 1998 óta országgyűlési képviselő, volt bizottságok tagja, elnöke, frakcióvezető-helyettes és frakcióvezető. Az Országgyűlés honlapján található hivatalos képviselői javadalmazással számolva, hozzávéve a Fővárosi Közgyűlés képviselőjeként négy év alatt fölvett tiszteletdíjat, továbbá a Belváros-Lipótváros polgármestereként az elmúlt négy évben általa bevallottan fölvett, 2006-2010 között pedig igen nagyvonalúan becsült illetményt és költségtérítést, leszámítva az e jövedelmek közül adókötelesek adóját, Rogán képviselő úr 1998 óta legfeljebb 140 millió forintot kereshetett. Hozzászámítva mindehhez az vagyonbevallásban is szereplő 59 milliós hitelt, Rogán képviselő úrnak 16 év alatt (az utóbbi években feleségét és két gyermekét is beleszámítva) 30 millió forintból, azaz havi 156 ezer forintból kellett volna megélnie, táplálkoznia, ruházkodnia, ingatlanait fenntartania, a fölvett hitel törlesztőrészleteit fizetnie, továbbá előző házasságából származó gyermeke után tartásdíjat fizetnie.

 

E föltételezés abszurd voltát már aligha kell bizonygatni. Mindebből pedig az következik, hogy Rogán képviselő úr bevallott jövedelme aligha fedezheti meglévő vagyonát, eszerint pedig nem tévedésből, hanem ennek eltitkolása céljából vallotta nyilvános vagyonnyilatkozatában csak felerészben a nagyobbik lakás tulajdonosának magát, hogy a lakás másik 50%-a, valamint a másik lakás felesége nevén lévő 52%-a a nem nyilvános, házastársi vagyonnyilatkozatban kerüljön feltüntetésre.

A helyzet tehát az, hogy hiába javította ki vagyonnyilatkozatát két ízben is Rogán képviselő úr, éppen azok a vagyontárgyak, amelyek tulajdonjogát a javítás során elismerni kényszerült, alapozzák meg a vagyonnyilatkozati eljárást. Kérem a vizsgálat haladéktalan lefolytatását" - áll Kerék Bárczy keddi beadványában.


Rogán Antal később az MTI-nek (naná) adott nyilatkozatában közölte:  16 éve országgyűlési képviselő, 8 éve polgármester, élete, családja, mindene "nyitott könyv" az emberek előtt; polgármesterként és parlamenti képviselőként is eredményeket ért el. Szerinte, mivel "munkájába nem tudtak belekötni", most személyét és családját támadják. A politikus a több száz millió forintos vagyonról szóló állításokat "szemenszedett hazugságnak" nevezte, mint mondta, ennek fele sem igaz. Nonszensznek nevezte, hogy baloldali politikusok és a sajtó szomszédjainak és barátainak ingatlanjait is az ő vagyonának tekintik. 
 - Ez durva csúsztatás – tette hozzá, megjegyezve: hazugság, hogy az ingatlanvagyona egyszerre csak a kétszeresére nőtt. A kormánypárti politikus kifejtette: egy lakást vásároltak öt éve, amelyet ma is házastársi közös vagyonnak tekint. Ezt bővítették két lépésben, többek között egy szomszédos lakás felének megvásárlásával. 


Rogán Antal azt is leszögezte, szimpla bővítésről van szó, és csak építési engedélyt használtak (tehát szó sincs tértágító bűbájról). Az V. kerületi polgármester még azt is hozzáfűzte, hogy tévedett a vagyonnyilatkozatában, és mivel tévedni emberi dolog, így csupán kijavította azt. Kétszer. Előfordul. 


Álláspontja szerint azért most támadják, mert tudják, hogy a hazugságokért április 6-áig már nem tud jogi úton elégtételt venni, de ezzel minden esetben élni fog, az adóhivatal vizsgálatát pedig saját maga fogja kérni - ezt nagyon várjuk

 




A közmédia inkább Rogán zsebében turkáljon >>>

Utoljára frissítve: 2014-04-01 19:50:45

További híreink
Tudnivalók a helyes fogmosásról, nem csak gyerekeknek
Sokan úgy gondolják, hogy szájhigiénés oktatásra csak a gyerekeknek van szüksége, azonban a fogorvosok tapasztalatai alapján felnőttek számára sem árt az ismétlés. A hely...
2024-04-26 11:40:26, Hírek, Aktuális Bővebben
Ó, azok a fránya hormonok!
A hölgyek a hónap piros betűs napjain tapasztalhatják, hogy a hormonok játszadoznak velük. 40 éves kor felett a menstruáció rendszertelenné válhat, a tünetek erősödhetnek...
2024-04-26 11:38:45, Hírek, Aktuális Bővebben
Hagyományőrzés az iskolában
Bár az iskola elsősorban a tanulásról, a különféle tudományágak megismeréséről szól, ám mellette lehetőséget kell biztosítani a gyerekeknek a nemzeti tradíciók, szokáso...
2024-04-23 16:19:30, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei le...
Bővebben >>