Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Ervin napja van.
Kiderült: Benkő László halála előtt már három napja nem volt magánál
2020-11-20 21:25:29
Kiderült: Benkő László halála előtt már három napja nem volt magánál

Kiderült: Benkő László halála előtt már három napja nem volt magánál

Mint arról a Metropol beszámolt, hosszantartó betegség után 77. életévében meghalt Benkő László. A legendás zenészt először májdaganattal operálták meg, aztán a bőrén találtak elváltozásokat, amiatt kellett kés alá feküdnie. Nem sokkal később a rengeteg gyógyszer miatt gyengült le: bevérzett a gyomra és a nyelőcsöve, majd bevizesedett a tüdeje.

 

Mint kiderült két hete is emiatt volt kórházban, ahol egy mellkas CT kimutatta, a vártnál is nagyobb a baj, visszatért a rák! Az utóbbi hónapokban azonban már nem csak az egészségi állapota romlott. Lelkileg egyre nehezebben viselte a betegségét, amire ráerősített a koronavírus miatti bezártság – írta a Ripost.

 

Kóbor János az Omega frontembere a Ripostnak elmondta, bár reménykedtek a csodában, legbelül tudták, hogy most a legrosszabb is bekövetkezhet.

 

„Amikor múlt héten Laci bekerült a kórházba, sejtettük, hogy nagy a baj, érzetük, hogy ez a helyzet most más, mint korábban volt. Mindig összeszedte magát és küzdött. Legbelül bizakodtunk, hogy meg tudják menteni az orvosok, de aztán kiderült, hogy a rák drasztikus módon elhatalmasodott a szervezetében és durva áttét alakult ki a tüdején. Végül ez vitte el” – mondta elcsukló hangon Kóbor János, aki szerint barátja tudta, hogy hamarosan véget ér az utazás.

 

„Ha azt kérdi tőlem, hogy Laci tudta-e, hogy meg fog halni, a válaszom, igen. Tudta, hogy már nem fog kijönni a kórházból. Az utóbbi két hétben nem nagyon fogta fel, a történéseket, de a halála előtti 3 napban egyáltalán nem volt már magánál. Nem érzett semmit, csak elment” – mondta Kóbor János, akinek még időre van szüksége, hogy felfogja, örökre elvesztette a barátját.

 

Mindeközben Balázs Fecó zenész-énekes továbbra is az intenzív osztályon van, tízezrek üzentek neki.

 

„Nem változott a helyzet, ez abból a szempontból jó hír, hogy legalább nem romlott. Harmadik napja van mélyaltatásban, a legjobb orvosok kezelik. Az én szerepem kicsi ebben, de Fecót ismervén, talán az összefogás segíthet, ha minden rajongója elmond egy imát" – mondta a Mokkában Várkonyi Attila. A család és ő is örül annak, hogy „sem a szenzáció, sem a bántás nem jelent meg a lapokban és a kommentekben sem, ezrek, tízezrek küldtek üzenetet.

 

A DJ Dominique-ként is ismert Várkonyi azt is elmesélte, hogy a napokban meghalt Benkő Lászlóval jó baráti viszonyban volt, nyolc évig dolgoztak ugyanannál a rádiónál. „Már nincs köztünk, de nem tudok róla múlt időben beszélni" – mondta. Egy történetet is elmesélt a két híres zenészről: idén, a tavaszi hullám előtt, Balász Fecó leült zongorázni az adásban, Benkő László pedig meghallotta a rádióban, egyszer csak megjelent ott, és ő is leült a billentyűkhöz.

További híreink
Tudnivalók a helyes fogmosásról, nem csak gyerekeknek
Sokan úgy gondolják, hogy szájhigiénés oktatásra csak a gyerekeknek van szüksége, azonban a fogorvosok tapasztalatai alapján felnőttek számára sem árt az ismétlés. A hely...
2024-04-26 11:40:26, Hírek, Aktuális Bővebben
Ó, azok a fránya hormonok!
A hölgyek a hónap piros betűs napjain tapasztalhatják, hogy a hormonok játszadoznak velük. 40 éves kor felett a menstruáció rendszertelenné válhat, a tünetek erősödhetnek...
2024-04-26 11:38:45, Hírek, Aktuális Bővebben
Hagyományőrzés az iskolában
Bár az iskola elsősorban a tanulásról, a különféle tudományágak megismeréséről szól, ám mellette lehetőséget kell biztosítani a gyerekeknek a nemzeti tradíciók, szokáso...
2024-04-23 16:19:30, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Ünnepi ülés keretében emlékezett meg az Európai Parlament az unió legnagyobb bővítésének 20. évfordulójáról. ...
Bővebben >>