Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma József napja van.
Kigyúrt őrzővédők csaptak össze a Ligetvédőkkel éjszaka
2016-06-27 15:31:04
Kigyúrt őrzővédők csaptak össze a Ligetvédőkkel éjszaka

Kigyúrt őrzővédők csaptak össze a Ligetvédőkkel éjszaka

Alig ért véget a magyar–belga-meccs, két tucat kopasz jelent meg a Közlekedési Múzeumnál, és kordonokkal vonták körbe az épületet, hogy a tiltakozók ne tudják tovább akadályozni a Liget-projekt részeként startoló gigaberuházást – írja a 444.hu.

 

Az immár századik napja a Liget-projekt ellen polgári engedetlenségi mozgalommal tiltakozó Ligetvédők észrevették az éjszaka indult akciót, és megpróbáltak bejutni a szerintük közterületnek számító, lekordonozott területre.

 

Ezután némi dulakodás kezdődött, de a túlerőben lévő kopaszoknak sikerült a kordonokat felállítani, és csak néhány aktivista maradt bent a területen, ami szerintük közterület, így el nem zárható.

 

A 444 hiába érdeklődött a kopaszok két vezetőnek tűnő emberénél, hogy pontosan milyen cégnek dolgoznak, és milyen engedélyek birtokában zárták le a területet, erre a kérdésre nem akartak válaszolni. Annyit ismételgettek, hogy a Városliget Ingatlanfejlesztő Zrt. megbízásából vannak itt, és van engedélyük a terület lekordonozására, amely egyébként szerintük nem számít közterületnek.

 

A Ligetvédők szerint nekik érvényes, bejelentett demonstrációjuk van a Közlekedési Múzeum előtti területre.

 

A rendőrök meghallgatták a kopaszok vezetőjét is, aki azt állította minden jogalapjuk megvan a terület körbekerítésére, ám erről végül a rendőrök nem tudtak meggyőződni, mert dokumentumokkal nem tudták igazolni állításaikat.

 

A városligeti projektet bonyolító Városliget Zrt. közleménye szerint “megkezdődik a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum régi, rossz állapotú épületének bontása az előzetes ütemterveknek megfelelően.” A kopaszok bevetésére pedig azért került sor, mert: “Az épület megbontása közben a munkaterület fokozottan élet- és balesetveszélyes, ezért is döntött úgy a Városliget Zrt., hogy a helyszínt biztonsági okokból a mai naptól elkeríti.”

További híreink
Dobrev Klára szerint nem Magyar Péter kell Magyarországnak
Varga Judit lemondott igazságügyi miniszter volt férje még a Demokratikus Koalíció vezetését is megrengette, miután többtízezres tömeget tudott összehívni március 15-én B...
2024-03-17 11:52:01, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Tarlós a honvédelmi miniszter feleségét szeretné főpolgármesternek
A volt főpolgármester szerint Vitézy Dávid semmihez sem ért a közlekedésen kívül, Szentkirályi Alexandra – akit valamikor ő talált ki – viszont ismeri az önkormányzati ...
2024-03-17 11:51:59, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Míg Orbánnak alig van pénze, az apja uradalma egyre csak hízik
Az Orbán család már hosszú évek óta építgeti, szépítgeti a hatvanpusztai luxusmajorságot, József nádor egykori birtokát.
2024-03-17 11:51:57, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
2015 és 2023 között összesen 1360 milliárd forint értékben kötöttek szerződést a Rogán Antal vezette minisztér...
Bővebben >>