Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Zita napja van.
Kiosztotta az államtitkárt a tanárnő
2016-03-13 16:40:44
Kiosztotta az államtitkárt a tanárnő

Kiosztotta az államtitkárt a tanárnő

Szalayné Tahy Zsuzsa informatika szakos tanár egy hete jelentette be, hogy nem ad osztályzatokat diákjainak, mert egyszerűen nem tud mit osztályozni a Klik-rendszer teremtette abszurd helyzet miatt. Erre Palkovics államtitkár a Magyar Időknek adott szombati interjújában azt mondta, meg kell szüntetni a tanár munkaviszonyát.

 

Erre válaszolt a Facebookon a pedagógus. Tahy Zsuzsa határozottan kijelenti, hogy ő mindent megtesz a diákokért, akikért viszont a KLIK nem tud felelősséget vállalni, és mivel nincsenek megtartva az órák, ő nem tud osztályozni s eredetileg is azt írta, hogy vagy nem ad osztályzatokat vagy mindenkinek ötöst ad.

 

Levelében miközben elmagyarázza motivációit, rámutatva a rendszer abszurditására:

 

„Szeretném látni a munkaköri leírásomat, amelyben szerepel az értékelési kötelezettségem azon diákok tekintetében, akiknek:

– nem abban a teremben van órájuk, amelyikben nekem kell lennem (összevonás szerepel a naplóban);

– kéthetente helyettesítem az informatikaórát;

– más szakos tanárok tartják az informatikaórákat, amelyen jellemzően saját tantárgyuknak megfelelő témát tanítanak (mivel az informatikára nincs se képesítésük, se megfelelő rálátásuk).”

 

Mint írja, amennyiben ezen diákok értékelése bizonyítottan az ő feladata, akkor „életbe lép a VAGY második argumentuma”, azaz mindenkinek ötöst ad.

 

”A minőségi munkához idő kell. Idő kell a lemaradók segítésére, a tehetségek fejlesztésére, az önképzésre, az egyetemekkel kapcsolattartásra. Egyetértek Palkoviccsal, ezek kellenek. Erre idő is kell. Ezért írtam 18+4 órát. 18 órát nem csak a mestertanároknak, hanem a gyakornokoknak, pedI-nek és pedII-nek is.” – állt ki határozottan a szakmai elvei mellett.

 

 

További híreink
Nehogy tragikus hős legyen
Míg a kérdésén gondolkodtam, „Hogy bírod lelkileg ezt a sok valóságot a fejedben?”, ő már válaszolt is: „Ha engem kérdezel, én fáradt vagyok a félelemtől” – Bruck András ...
2024-04-21 10:22:54, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Állami revizorok ellenőrzik titokban a betegeket a kórházakban
Az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók munkáját és kórházi jelenlétét mostantól váratlanul ellenőrizhetik, a hét akármelyik napján, minden napszakban. Az Országos Kór...
2024-04-21 10:22:52, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az...
Bővebben >>