Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Ervin napja van.
Kishantos Orbán szégyene
2014-04-17 10:44:30
Kishantos Orbán szégyene

Kishantos Orbán szégyene

Kishantoson a német kormány szakmai támogatásával húsz év alatt kiépült egy méltán nemzetközi hírű ökogazdaság. Orbán Viktor azzal ünnepelte választási győzelmét, hogy húsz év munkáját egy délután alatt tönkretette.

Mint arról szombaton beszámoltunk, szombaton a kishantosi ökogazdaság területén megjelentek az új tulajdonosok, és elkezdték beszántani a növényeket, az utakat pedig lezárták.


- A gazdaság az államtól bérelt 450 hektár biogazdálkodásra alkalmassá tett földet. Az NFA ezt újra pályáztatta, ám az ökogazdaságnak egyetlen négyzetméter sem jutott, azt inkább 8 kisebb helyi gazdára bízták. Köztük van egy 2900 hektárt művelő „kisebb gazda”, egy bálás ruhakereskedő, egy 160 km-re élő építési vállalkozó és Mezőfalva nem gazdálkodó, de annál befolyásosabb polgármestere - hívta fel a figyelmet Nagy-Huszein Tibor, a Demokratikus Koalíció elnökségi tagja. 

Nagy-Huszein arra is emlékeztetett, hogy hiába fordult a gazdaság vezetése bírósághoz jogai védelmében, a választást követő hétvégén az új, még nem jogerősen bérlők a bíróság döntésének elébe menve karhatalmi segédlettel kitárcsázták a szépen zöldellő bioveteményeket. - Ezt aligha tehették volna a kormányfő tudta és jóváhagyása nélkül - jelentette ki a politikus, hozzátéve, aki ilyet tesz, az maga bizonyítja: méltatlan arra, hogy termőföldnek akár a közelébe is engedjék.

- Nem tudni ezen kívül, hogy mi a rosszabb: az, ha Orbánnak ezek a famulusai semmibe veszik a magyar igazságszolgáltatást, vagy az, ha előre tudják, mi lesz a ítélet - közölte a DK elnökségi tagja. 

Nagy-Huszein Tibor hangsúlyozta, a Demokratikus Koalíció mélységesen elítéli a barbár pusztítást, a Fidesz csókosainak állami segédlettel történő harácsolását és a bíróság semmibe vételét kifejező hatalmi arroganciát. A politikus azt is közölte, pártja elvárja a miniszterelnöktől, hogy kutyáit füttyentse vissza.


fotó: Greenpeace


forrás: Sárbogárdi Hírhatár

További híreink
Tudnivalók a helyes fogmosásról, nem csak gyerekeknek
Sokan úgy gondolják, hogy szájhigiénés oktatásra csak a gyerekeknek van szüksége, azonban a fogorvosok tapasztalatai alapján felnőttek számára sem árt az ismétlés. A hely...
2024-04-26 11:40:26, Hírek, Aktuális Bővebben
Ó, azok a fránya hormonok!
A hölgyek a hónap piros betűs napjain tapasztalhatják, hogy a hormonok játszadoznak velük. 40 éves kor felett a menstruáció rendszertelenné válhat, a tünetek erősödhetnek...
2024-04-26 11:38:45, Hírek, Aktuális Bővebben
Hagyományőrzés az iskolában
Bár az iskola elsősorban a tanulásról, a különféle tudományágak megismeréséről szól, ám mellette lehetőséget kell biztosítani a gyerekeknek a nemzeti tradíciók, szokáso...
2024-04-23 16:19:30, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Húsvétvasárnap kell majd a nyári időszámításra átállni, és ennek a sok negatív következménye mellett van egy k...
Bővebben >>