Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Géza napja van.
Kormányfelmérés szerint a magyarok 55 százaléka tervezi, hogy beoltatja magát
2021-01-23 19:45:45
Kormányfelmérés szerint a magyarok 55 százaléka tervezi, hogy beoltatja magát

Kormányfelmérés szerint a magyarok 55 százaléka tervezi, hogy beoltatja magát

Ez azt jelenti, hogy Magyarországon már több mint négymillióan nyitottak a vakcina beadatására – derül ki a Nézőpont Intézet Magyar Nemzet számára készített közvélemény-kutatásából.

 

A lap kutatási eredményeket ismertető cikkéből kiderül, hogy több tényező is közrejátszhatott abban, hogy az év elején másfélszeresére emelkedjen az oltási hajlandóság hazánkban.

 

Egyrészt már több mint százezer embert beoltottak Magyarországon, valamint a világon is több millió ember kapta meg a vakcinát komolyabb mellékhatások nélkül, ami az egyik méregfogát húzta ki az oltásellenesek érvelésének.

 

Másrészt egyre többen vállalják fel oltáspártiságukat egyes közéleti szereplők, véleményformálók közül is, ami biztosan közrejátszik a hajlandóság növekedésében.

 

Nem kell a vakcinától tartani, örülni kell, hogy a tudomány ilyen gyorsan  elő tudott állni az oltóanyaggal, ezzel élni kell – jelentette ki Ádám Veronika, a Magyar Tudományos Akadémia Orvosi Tudományok Osztályának elnöke a legfrissebb Facebook-videójában. Hozzátette, vakcinák amúgy is vannak, és együtt élünk velük, például a vakcina állította meg a himlőt vagy éppen a kanyarót, és ezek a betegségek már csak ott vannak jelen, ahol megtagadják az oltóany ag beadását.

 

Pénteken a Kossuth rádióban Orbán Viktor beszélt arról is, hogy a korlátozó intézkedések mindaddig maradnak, amíg tömegesen nem kezdik oltani az embereket. A kormányfő a rádióinterjúban azt hangsúlyozta, hogy csak akkor lesz „új időszámítás”, és akkor lehet visszatérni a normális élethez, ha már senki nem lesz életveszélyben, ez pedig attól függ, mennyi vakcina érkezik.

További híreink
Ellenzéki előválasztás: Karácsony Gergely a legnépszerűbb a Medián szerint
Karácsony Gergely vezet a feltételezett ellenzéki miniszterelnök-jelöltek népszerűségi versenyében a Medián friss felmérése szerint.
2021-02-24 18:17:42, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Ingyenes vidéki lapdömpinggel készül a kormány a választásra
A Narancs.hu értesülése szerint a City nevű lapcsaládot heteken belül indítja a Közép-európai Sajtó és Média Alapítványhoz (KESMA) tartozó Mediaworks.
2021-02-21 21:24:03, Hírek, Aktuális2 Bővebben
A Momentum a zuglói feszültség után Budakeszin is önállósodik Szél Bernadett jelölésével
Szél Bernadett független országgyűlési képviselőt, az LMP egykori társelnökét ajánlja közös ellenzéki jelöltnek Pest megye 2. sz. országgyűlési egyéni választókerületében...
2021-02-20 11:39:28, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Lemondott Rádi Péter, a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) elnöke a pénteki nappal a testületben betöltött t...
Bővebben >>