Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma József napja van.
Kósa Lajos negyedszerre is a korcsolyaszövetség elnöke marad
2022-05-20 20:45:54
Kósa Lajos negyedszerre is a korcsolyaszövetség elnöke marad

Kósa Lajos negyedszerre is a korcsolyaszövetség elnöke marad

A 45 szavazásra jogosult szervezetből 24 képviseltette magát, és az egyetlen elnökjelölt – egy tartózkodás mellett – 23 támogató voksot kapott a titkos szavazáson. Kósa Lajos 2011 óta irányítja a szövetséget, azaz negyedszer szavaztak bizalmat neki a küldöttek. A nyolc elnökségi tag megválasztása után a vezető testület rögtön összeült.

 

"Minden idők legeredményesebb szereplésén vagyunk túl. Csak jót tudok mondani a 2021/22-es szezonról, soha rosszabbat" – jelentette ki a közgyűlésen Kósa Lajos, aki felidézte, hogy a rövidpályás gyorskorcsolyázók húsz olimpiai pontot gyűjtöttek Pekingben, ahol Liu Shaoang megszerezte Magyarország első egyéni téli olimpiai aranyérmét is. Az elnök kiemelte még a fiatalabbik Liu fivér tarolását a montreali vb-n, ahol négy aranyat gyűjtött be összetett címét is megvédve, illetve a szinkronkorcsolya-világbajnokságon elért nyolcadik helyet, ami szintén a magyar csapat legjobbja.

 

A Fidesz-alelnök Kósa Lajos a megválasztása után arról is beszélt, hogy a Millenáris, a Kisstadion és a Gyakorló Jégcsarnok által határolt területen megvalósuló Nemzeti Korcsolyázó Központ építése várhatóan jövő évben elkezdődhet. Az MTI-nek elárulta, a munkálatok várhatóan másfél-két évig tarthatnak majd.

 

"Szeretnénk megismételni, vagy akár túlszárnyalni ezt a húsz olimpiai pontot" – fogalmazta meg célját a következő négy évre Kósa Lajos.

 

A közgyűlés elején díjazták az elmúlt idény legjobbjait: műkorcsolyában Magyar Márkot és Chtchetinina Iouliát, rövidpályás gyorskorcsolyában pedig Jászapáti Petrát és Liu Shaoangot. Magyarország első egyéni téli olimpiai bajnokának tiszteletére a küldöttek felállva tapsoltak. Tizenöten életműdíjban részesültek, illetve a visszavonuló Magyar Márkot, Tóth Ivettet és Lukács Ádámot is köszöntötték.

További híreink
Dobrev Klára szerint nem Magyar Péter kell Magyarországnak
Varga Judit lemondott igazságügyi miniszter volt férje még a Demokratikus Koalíció vezetését is megrengette, miután többtízezres tömeget tudott összehívni március 15-én B...
2024-03-17 11:52:01, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Tarlós a honvédelmi miniszter feleségét szeretné főpolgármesternek
A volt főpolgármester szerint Vitézy Dávid semmihez sem ért a közlekedésen kívül, Szentkirályi Alexandra – akit valamikor ő talált ki – viszont ismeri az önkormányzati ...
2024-03-17 11:51:59, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Míg Orbánnak alig van pénze, az apja uradalma egyre csak hízik
Az Orbán család már hosszú évek óta építgeti, szépítgeti a hatvanpusztai luxusmajorságot, József nádor egykori birtokát.
2024-03-17 11:51:57, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
250 ezer szavazót veszíthetett eddig a Fidesz a kegyelmi botrány miatt – derült ki a 21 Kutatóközpont friss, r...
Bővebben >>