Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Zita napja van.
Kövér László menekül – kordonokkal keríti el magát még a Parlamentben is
2019-10-18 18:57:37
Kövér László menekül – kordonokkal keríti el magát még a Parlamentben is

Kövér László menekül – kordonokkal keríti el magát még a Parlamentben is

A képviselőnő szerint a fideszes házelnök legújabb rendelkezései még inkább arra szolgálnak, hogy az újságírókat és ezáltal a nyilvánosságot minél távolabb tartsák a kormánypárti képviselőktől. Az újságírók kordonok mögé zárása, a biztonsági zónákban közlekedő kormánypártiak a minél kevesebb érintkezési, vagyis kérdezési lehetőséget segítik elő. Így még egy esetleges folyosói interjú sem jöhet össze. Pedig ez volt szinte az egyetlen lehetőség, amikor aktuális ügyekben valódi kérdéseket lehetett feltenni a kormánypárti képviselőknek.

 

Ezentúl csak a kijelölt helyeken lehet kép- és hangfelvételt készíteni, a földszinti és félemeleti folyosón például nem, ahogy az ülésterem előtti folyosón sem, és lesz olyan rész, ahol kordonok mögé zárják a sajtó képviselőit.

 

Ez magyarul azt jelenti, hogy a kormánypárti képviselők biztonsági zónákban fognak közlekedni, tudják majd, milyen útvonalon kell megközelíteni az üléstermet ahhoz, hogy még véletlenül se találkozzanak újságírókkal. Ha mégis, akkor is visszautasíthatják az interjút, amit a sajtónak "tiszteletben kell tartania"- szól a rendelet. De a képviselők se ússzák meg: a sajtó jogainak korlátozása megkoronázásaként a képviselői jogok szűkítésére is sor kerül. Bevett műfaj a bizottsági ülés utáni folyosói sajtótájékoztató. A jövőben ilyet se lehet majd tartani. A bizottsági elnök adhat majd engedélyt arra, hogy a bizottsági teremben legyen a sajtótájékoztató, amelyek azonban erre a célra teljesen alkalmatlanok. A másik opció az északi társalgó vagy az irodaházi aula. Megnézem majd, amikor párhuzamos ülések lesznek, hogy fogunk zsúfolódni azon a pár helyen, amit még meghagyott számunka, nem kormánypárti képviselőknek Kövér László.

 

Kordonok mögé zárt újságírók, biztonsági zónákban közlekedő fideszesek, tovább korlátozott képviselői jogok - nagyjából így foglalható össze Kövér László újabb rendelete. A házelnök persze legszívesebben kitiltaná a sajtót a parlamentből és a nyilvánosságtól elzárt intézménnyé változtatná az ország házát.

 

Úgy látszik, a Fidesz nem tanult az önkormányzati választásokból. Ez a nyilvánosság-ellenes, az emberektől elszakadt, saját párhuzamos világába bezárkózott politika nem működik. A hatalom egyre inkább megszakít minden kapcsolatot az állampolgárokkal, a valósággal. Egyre jobban haragszik a sajtóra, az ellenzékre, mindenkire, aki a valósággal szembesíti őket. Nem bírják a kérdéseket, nem bírják a vitákat, nem szeretik a demokráciát. Ez a Fidesz valódi arca – Szél Bernadett szerint.

 

Kertész Z István/kép: Szél Bernadett fb. oldala.

 

További híreink
Nehogy tragikus hős legyen
Míg a kérdésén gondolkodtam, „Hogy bírod lelkileg ezt a sok valóságot a fejedben?”, ő már válaszolt is: „Ha engem kérdezel, én fáradt vagyok a félelemtől” – Bruck András ...
2024-04-21 10:22:54, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Állami revizorok ellenőrzik titokban a betegeket a kórházakban
Az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók munkáját és kórházi jelenlétét mostantól váratlanul ellenőrizhetik, a hét akármelyik napján, minden napszakban. Az Országos Kór...
2024-04-21 10:22:52, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Sokan úgy gondolják, hogy szájhigiénés oktatásra csak a gyerekeknek van szüksége, azonban a fogorvosok tapaszt...
Bővebben >>