Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Ervin napja van.
Közlekedés mindenszentek és halottak napján
2016-10-21 20:30:31
Közlekedés mindenszentek és halottak napján

Közlekedés mindenszentek és halottak napján

Egyes temetői járatok már az október 22-23-i hétvégén is gyakrabban indulnak, a jelentősebb sűrítések azonban az október végi–november eleji hosszú hétvégén lépnek életbe. A hozzátartozóik, ismerőseik nyughelyét meglátogatóknak a várhatóan rendkívül nagy gépkocsiforgalom miatt érdemes az egyéni közlekedés helyett a rendes és rendkívüli közösségi közlekedési járatokat, azok közül is az Új köztemető és a Farkasréti temető felé a kötöttpályás villamosjáratokat használni a sírkertek megközelítésére.

 

Október 29-én nyitástól november 1-én zárásig gépjárművel csak az Új köztemetőbe és a Fiumei úti Nemzeti Sírkertbe lehet behajtani. A többi temetőben tilos az autóforgalom, csak a mozgáskorlátozottak hajthatnak be a temetők területére.

 

November 1-jén (kedd), Mindenszentek napján, valamint az ezt megelőző napokon – a korábbi évek tapasztalatai alapján – megnövekedett forgalom várható a fővárosi temetők környékén. A sírkerteket érintő közösségi közlekedési járatok az október 22-23-i hétvégén, valamint október 27-e (csütörtök) és november 1-je (kedd) között a szokásosnál sűrűbben indulnak, emellett 27-étől rendkívüli járatok is közlekednek a fővárosban a temetők gyorsabb és kényelmesebb elérése érdekében.

 

Az Új köztemetőhöz és a Fiumei úti sírkerthez 28B jelzéssel indul villamos idén is, míg a Farkasréti temető megközelítését a máskor is közlekedő járatokon kívül a 8B, a Megyeri temetőét a 30B, az Erzsébeti temetőét a 36B, az Új köztemetőét a 68B, a Csepeli temetőét a 38B, a Budafoki temetőét a 158B, az Óbudai temetőét pedig a 218B rendkívüli buszjárat segíti. A 38B, 158B és 218B buszjáratokon elsőajtós felszállási rend lesz érvényben, azaz a buszon a járművezetők ellenőrzik a felszállás előtt, hogy az utas rendelkezik-e érvényes jeggyel vagy bérlettel. Az utasok igény esetén – 450 forintért – a járművezetőnél is vásárolhatnak vonaljegyet.

 

Október 31-én (hétfőn) a nappali járatok a szombati, november 1-jén (kedden) a munkaszüneti napi, illetve ünnepnapi menetrend szerint közlekednek.

További híreink
Neked milyen álmaid irodája?
Rengeteg olyan munkakör van, amelyet különböző méretű irodahelyiségekben kell végezni. Rutintalan irodista azt hihetné, hogy teljesen mindegy minden, a lényeg, hogy leg...
2024-04-17 10:50:40, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Ismét gazdag programkínálatot ígér az ünnepre és előtte a nagyhétre a zengővárkonyi Míves Tojás Múzeum, megren...
Bővebben >>