Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Izidor napja van.
Lakberendezési tippek: újra divatba jöttek a fali poszterek
2020-03-03 16:30:05
Lakberendezési tippek: újra divatba jöttek a fali poszterek

Lakberendezési tippek: újra divatba jöttek a fali poszterek

Már a nyolcvanas-kilencvenes években is megjelentek azok a faldekorációként szolgáló poszterek, melyek feldobták a nappalikat, hálószobákat, de gyakran megjelentek az ebédlők falain is. Ezek a posztertapéták jellemzően csak a helyiség egyik oldalát borították be, és legtöbbször homokos tengerpartot, pálmafákat, vagy trópusi erdő képét ábrázolták.

 

Valószínűleg egy ilyen poszter ma már csak megmosolyogtat bennünket, esetleg olyan emlékeket idéz fel bennünk, mely a gyermekkorunkra volt jellemző, ám a poszterek a mai napig divatosak, ám kinézetük azóta igen nagy változáson ment keresztül, így a mai trendeknek megfelelő színekkel, és mintákkal várja azokat az embereket akik éppen lakásfelújítás előtt állnak, és valami nagyon látványos dologgal szeretnék feldobni az otthonaikat.

 

Mik a posztertapéták előnyei?

 

A fotó-és posztertapéták néhány éve újra trendinek számítanak a lakberendezésben, ennek köszönhetően egyre gyakrabban döntenek az emberek emellett, főleg akkor ha egy nagyobb csupasz falat szeretnénk gyorsan, és egyszerűen stílusosan kidekorálni. Népszerűsége ezek szerint valóban töretlen, ez pedig leginkább annak tudható be, hogy alacsony áron, hatalmas választék elérhetőek, egyszerűen és gyorsan tehetjük igazán egyedivé otthonunkat egy-egy látványosabb fallal, anélkül hogy vagyonokba kerülne.

 

Egy kis kézügyesség kell csupán a poszterek felhelyezéséhez, szerencsére egyáltalán nem olyan nagy ördöngösség, mint amilyennek az emberek többsége eleinte gondolja. Csak egy kis türelemre, odafigyelésre, és néhány eszközre lesz szükségünk, és máris feldobtuk egy igazán stílusos mintával nappalink, vagy éppen a hálószobánk egyik oldalát.

 

Mi számít divatos poszternek manapság?

 

Ahogy az évek, vele együtt a divat is folyamatosan változik, ez pedig nem csak az öltözködésünkre igaz, vagy arra, hogy milyen frizuratrendekkel találhatjuk magunkat szemben az idei évben, hanem a lakberendezésben is. Mint színben, mint mintákban egyre több a változás, idén például a kellemes meleg árnyalatok fognak visszaköszönni a falak színein. A posztertapéták között egyre népszerűbbek a színes, buja dzsungelhangulatot tükröző pálmafa minták, a flamingók, melyek manapság igen látványos elemi lehetnek a lakásunknak, hiszen színesebbé, és hangulatossá tudják varázsolni a szürke hétköznapjainkat. Fontos, hogy a többi lakásdekorációs elemeket, textíliákat, azoknak színeit, és árnyalatait mindig úgy válogassuk össze, hogy azok mintázatukban, színükben, és stílusukban passzoljanak a fal, illetve a poszterfal színeivel.

 

A posztertapéták különösen jó megoldásnak számíthatnak a gyerekszoba kialakításában, amikor pillanatok alatt a gyerkőc szobájának egyik falára varázsolhatjuk kedvenc mesefiguráit, vagy karaktereit. Népszerű megoldás manapság az, hogy a gyerekszobát egy egyszerű, meleg pasztell színnel fessük le, majd az egyik falra kerül egy mesefigurás, vagy éppen rajzos poszterfal, mely hatalmas örömet fog okozni gyermekünk számára. A poszterek hatalmas előnye ebben az esetben az, hogy ahogy a gyerek nő, folyamatosan cserélhető, így korosztálya szerint mindig olyan dolog díszítheti szobáját, mely éppen az aktuális kedvencének számít.

 

(x)

További híreink
Az időjárás márciusi játéka
Március közepén kellemes tavaszias meleg jellemezte hazánk időjárást.
2020-04-04 20:57:58, Hírek, Színes Bővebben
A koronavírus hat az építőiparra is
A generálkivitelezők jelzései szerint egyre több alvállalkozó (mikró- és kisvállalkozás) függeszti fel a munkát.
2020-04-03 20:37:03, Hírek, Színes Bővebben
Nájloncelebek karantén idején
Rogán Cecília és Sarka Kata nemcsak üzleti partnerek, de évek óta jóbarátnők is. A koronavírus-járvány miatt kialakult rendkívüli helyzetben a kijárási korlátozás és az ö...
2020-04-03 11:54:29, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A német kormányzat tájékoztatása szerint péntekre virradó éjszaka 3000 fővel nőtt a koronavírus-fertőzöttek sz...
Bővebben >>