Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma József napja van.
Lesz baj: Nem taxizhat, akinek priusza van
2020-07-03 19:58:26
Lesz baj: Nem taxizhat, akinek priusza van

Lesz baj: Nem taxizhat, akinek priusza van

A javaslat indoklása szerint a módosítás célja a büntetett előéletű járművezetők kiszűrése a személygépkocsival végzett közúti személyszállítási szolgáltatások (személytaxi és személygépkocsis személyszállítási szolgáltatás) piacáról.

 

Az intézkedéstől várt eredmény, hogy a taxis szolgáltatások során csökkenjen az utasok kárára elkövetett jogsértések mennyisége, amely javítja a taxisszakma társadalmi megítélését és a szolgáltatás színvonalát – áll a javaslatban.

 

A személyszállítási szolgáltatásokról szóló törvény módosításával csökkenhet az utasok kárára elkövetett jogszabálysértések száma, javulhat a taxis szakma társadalmi megítélése, a szolgáltatások színvonala – olvasható az ITM a törvény elfogadása után kiadott közleményében. Az ITM szerint ezzel nem sérül a szabad foglalkoztatáshoz való jog, hiszen a szigorítás kizárólag a szakma végzése szempontjából releváns bűncselekményeket sorolja fel.

 

A módosítás a jelenleg már érvényes, legfeljebb öt évre szóló személyszállítási igazolvánnyal rendelkező járművezetőket csak hosszabb távon érinti, nekik a következő igazolvány kiadásakor kell majd megfelelniük az előírásnak.

További híreink
Dobrev Klára szerint nem Magyar Péter kell Magyarországnak
Varga Judit lemondott igazságügyi miniszter volt férje még a Demokratikus Koalíció vezetését is megrengette, miután többtízezres tömeget tudott összehívni március 15-én B...
2024-03-17 11:52:01, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Tarlós a honvédelmi miniszter feleségét szeretné főpolgármesternek
A volt főpolgármester szerint Vitézy Dávid semmihez sem ért a közlekedésen kívül, Szentkirályi Alexandra – akit valamikor ő talált ki – viszont ismeri az önkormányzati ...
2024-03-17 11:51:59, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Míg Orbánnak alig van pénze, az apja uradalma egyre csak hízik
Az Orbán család már hosszú évek óta építgeti, szépítgeti a hatvanpusztai luxusmajorságot, József nádor egykori birtokát.
2024-03-17 11:51:57, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az ajtók és ablakok a lakás szinte leggyakrabban használt részei, nem csoda, ha egy idő után eldeformálódnak é...
Bővebben >>