Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma József napja van.
Magyarország újra az első a világon Covid-halálozásban
2021-12-01 19:49:31
Magyarország újra az első a világon Covid-halálozásban

Magyarország újra az első a világon Covid-halálozásban

A Worldometers című statisztikai gyűjtőoldal szerint az egymillió lakosra számított, koronavírussal összefüggő halálozásban Grúzia, Örményország, Ukrajna és Litvánia következik utánunk.

 

A szerda reggeli legfrissebb adatok szerint Magyarországon a járvány következtében eddig 34 713 ember vesztette életét – írja a portál.

 

Az Our World in Data idősoros kimutatásán látszik, hogy az uniós országok között november 29-én került Magyarország az első helyre a halálozásban a hétnapos mozgóátlag alapján (a mozgóátlag kisimítja az általában a statisztikai adatközlésekből származó hullámzásokat). Ezen a grafikonon csak a jelenleg legkritikusabb helyzetben lévő EU-s országok láthatók.

 

A magyar adatszolgáltatás teljesen kiszámíthatatlan, mióta az operatív törzs hétvégente nem közöl adatokat a járványról, csak hétfőnként teszi közzé egyben a péntek és vasárnap közötti számokat. A nemzetközi statisztikákban emiatt úgy néz ki, mintha Magyarországon a nyár óta minden hétvégén „megszűnne a pandémia”, mintha nem lenne egyetlen új fertőzött sem – olvasható a beszámolóban.

További híreink
Milyen deszkát használjunk otthoni barkácsoláshoz?
Számtalan megoldás közül lehet választani, de egyáltalán nem mindegy, hogy melyik számít a leghatékonyabbnak, melyik felel meg igazán az igényeinknek és mivel a legkönnye...
2024-03-14 17:40:46, Hírek, Aktuális Bővebben
70 milliós vesztegetéssel vádolják az MSZP két vezérét
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség Baja Ferenc volt szocialista minisztert.
2024-03-09 13:31:55, Hírek, Aktuális Bővebben
Novák Katalin utódját máris hazugságon kapták
Az államelnök apja csak egy szimpla náci szimpatizáns, szélsőjobboldali és antiszemita vidéki ügyvéd volt, nem a kommunista terror ártatlan áldozata – fogalmazott a Hvg36...
2024-03-02 16:17:20, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Ebben az esztendőben Zsolnay Örökségkezelőhöz tartozó Pécsi Galériák - Vizuális Művészeti Centrum tovább szer...
Bővebben >>