Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Ervin napja van.
Már januárban hiány jöhet krumpliból, sertéshúsból
2023-01-05 15:42:27
Már januárban hiány jöhet krumpliból, sertéshúsból

Már januárban hiány jöhet krumpliból, sertéshúsból

Kiemelte, a krumplinál már teljesen kifogytak a hazai készletek, az importot azonban a behozatali ára miatt csak sokkal drágábban lehet beszerezni. Mindez azt vetíti előre, hogy hiány jöhet a két árstopos termékből a hazai boltokban – idézi az agraszektor.hu.

 

Burgonya- és sertéshúshiány jöhet a magyarországi boltokban, a két árstopos termékből ugyanis már januárban importra fogunk szorulni Raskó György agrárközgazdász szerint. A hazai krumpli már az év első hónapjában eltűnhet a piacokról, mert elfogytak a készletek, így csak az import marad, amit azonban sokkal drágábban lehet behozni az országba.

 

A sertéshúsnál sem jobb a helyzet, a szakember szerint a burgonya- és sertéshús-kínálatban is súlyos problémákat hozhat az új év. Közölte, az import nagykereskedelmi ár mindkét terméknél jelentős veszteséget eredményez a viszonteladóknak, akik viszont emiatt spórolni fognak a készletekkel, ez pedig hiányhoz vezethet a boltokban.

 

 

 

További híreink
Neked milyen álmaid irodája?
Rengeteg olyan munkakör van, amelyet különböző méretű irodahelyiségekben kell végezni. Rutintalan irodista azt hihetné, hogy teljesen mindegy minden, a lényeg, hogy leg...
2024-04-17 10:50:40, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A rövid válasz: igen! Nemcsak, hogy bátran kombinálhatod ezt a két szuper összetevőt, de bátorítunk is rá, ugy...
Bővebben >>