Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Zita napja van.
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
2024-03-22 12:57:56
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását

Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását

A levélben kiemelik, hogy Balog vezetése alatt válság alakult ki, ami keresztelések lemondásához és egyháztagok távozásához vezetett. A levél szerzői arra szólítják fel Balogot, hogy mondjon le püspöki pozíciójáról is.

 

Különösen súlyos kritikát kap Balog azért, mert kegyelmi jogot adott egy elítélt pedofilnak. A levél hangsúlyozza Balog cselekedeteinek következményeit: csökkenő keresztelések számát, egyháztagok távozását és a társadalmi támogatottság csökkenését. Felvetik a kérdést, vajon ilyen körülmények között várható-e Isten áldása.

 

A református értelmiségiek azt is követelik, hogy Balog mondjon le a Duna menti régió püspöki pozíciójáról is. Hangsúlyozzák, hogy a kegyelmi botrányban való érintettsége és a püspöki pozíció megtartására való ragaszkodása aláássa a Magyar Református Egyház hitelességét.

 

Véleményük szerint lemondása szükséges az egyház integritásának és egységének helyreállításához. Balog kezdetben nem hajlandó volt lemondani az egyházvezetési pozíciójáról a kegyelmi ügy miatt, de később lemondott a Zsinati főgondnoki tisztségről. Azonban továbbra is a Duna-menti régió püspöke maradt.

 

A nyilvános botrányra reagálva kijelentette, hogy szándékában áll fórumot létrehozni minden kerületi lelkész számára a közelmúlt eseményeinek megvitatására.

 

További híreink
Tudnivalók a helyes fogmosásról, nem csak gyerekeknek
Sokan úgy gondolják, hogy szájhigiénés oktatásra csak a gyerekeknek van szüksége, azonban a fogorvosok tapasztalatai alapján felnőttek számára sem árt az ismétlés. A hely...
2024-04-26 11:40:26, Hírek, Aktuális Bővebben
Ó, azok a fránya hormonok!
A hölgyek a hónap piros betűs napjain tapasztalhatják, hogy a hormonok játszadoznak velük. 40 éves kor felett a menstruáció rendszertelenné válhat, a tünetek erősödhetnek...
2024-04-26 11:38:45, Hírek, Aktuális Bővebben
Hagyományőrzés az iskolában
Bár az iskola elsősorban a tanulásról, a különféle tudományágak megismeréséről szól, ám mellette lehetőséget kell biztosítani a gyerekeknek a nemzeti tradíciók, szokáso...
2024-04-23 16:19:30, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Sokan úgy gondolják, hogy szájhigiénés oktatásra csak a gyerekeknek van szüksége, azonban a fogorvosok tapaszt...
Bővebben >>