Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Tibor napja van.
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
2024-03-22 12:57:56
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását

Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását

A levélben kiemelik, hogy Balog vezetése alatt válság alakult ki, ami keresztelések lemondásához és egyháztagok távozásához vezetett. A levél szerzői arra szólítják fel Balogot, hogy mondjon le püspöki pozíciójáról is.

 

Különösen súlyos kritikát kap Balog azért, mert kegyelmi jogot adott egy elítélt pedofilnak. A levél hangsúlyozza Balog cselekedeteinek következményeit: csökkenő keresztelések számát, egyháztagok távozását és a társadalmi támogatottság csökkenését. Felvetik a kérdést, vajon ilyen körülmények között várható-e Isten áldása.

 

A református értelmiségiek azt is követelik, hogy Balog mondjon le a Duna menti régió püspöki pozíciójáról is. Hangsúlyozzák, hogy a kegyelmi botrányban való érintettsége és a püspöki pozíció megtartására való ragaszkodása aláássa a Magyar Református Egyház hitelességét.

 

Véleményük szerint lemondása szükséges az egyház integritásának és egységének helyreállításához. Balog kezdetben nem hajlandó volt lemondani az egyházvezetési pozíciójáról a kegyelmi ügy miatt, de később lemondott a Zsinati főgondnoki tisztségről. Azonban továbbra is a Duna-menti régió püspöke maradt.

 

A nyilvános botrányra reagálva kijelentette, hogy szándékában áll fórumot létrehozni minden kerületi lelkész számára a közelmúlt eseményeinek megvitatására.

 

További híreink
A gyerekek igazán tudnak örülni az ajándékoknak
Sok családban megszokott dolog, hogy az olyan ünnepeken, mint a karácsony, csak a gyerekek kapnak nagy ajándékokat, a felnőttek egymás között csak jelképes figyelmességek...
2024-04-09 19:37:46, Hírek, Aktuális Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Aktuális Bővebben
Mutatunk pár hasznos tanfolyamot, ha szeretnél szerezni egy új szakmát!
Sokan gondolkodnak el azon 35-40 évesen, vajon jól választottak-e szakmát. Az életközépi válság olykor arra sarkall bennünket, hogy váltsunk. De mit érdemes tanulni? Mily...
2024-04-09 19:01:58, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Nem csak az idősek betegsége. Ígéretes új módszerek, nagy társadalmi hiányosságok a Parkinson-kór kezelésében
Bővebben >>