Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Ervin napja van.
Maratoni tüntetésre készül Sándor Mária
2016-06-04 20:30:11
Maratoni tüntetésre készül Sándor Mária

Maratoni tüntetésre készül Sándor Mária

Arról, hogy 2019-re megkétszereződhet az egészségügyi szakdolgozók bére, a kormány négyéves béremelési programban emelné a fizetéseket Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere az egészségügyi szakdolgozók országos kongresszusán beszélt. Mint mondta: első lépésként még idén 25 százalékkal emelkedne a szakdolgozók fizetése.

 

Sándor Mária a miniszter szavait úgy kommentálta: „Amikor meghallottam Balog miniszter úr szavait, elkezdtem visszakeresni a hírekben, hányszor jelentették már be idén azt a béremelést, aminek addig semmi nyoma a fizetési papírokon. Felturbózott kommunikációról van szó csupán, hogy mindenki boldog legyen: az egészségügyisek és a betegek egyaránt.”

 

„Már 167 milliárdot emlegetnek, amiből 80 milliárd menne szerintük bérfejlesztésre, 80 milliárd pedig a törlesztésekre. Én összeadtam a beígért milliárdokat és ennek alapján már 100 százalékos béremelésnél tartunk, amiből egyetlen fillért sem látott egyetlen kollégám és kolléganőm sem. Már anyák napjára megígértek mindent, de semmi nem történt. Ezek után kíváncsian várjuk, hogy július 1-re, Semmelweis-napra mit fognak produkálni.” – sorolta a kételyeit Sándor Mária.

 

Július elsején 12 órás gigademonstrációt szervez az ápolónő nevéhez kötődő mozgalom, a Magyarország a Magyar Egészségügyért Civil Társaság, a Semmelweis napon, a Kossuth téren. A Nol.hu információi szerint az este hatkor kezdődő és másnap hajnalban záruló rendezvényen orvosok, nővérek, rokkantak értékelik a kormány teljesítményét az egészségügyben, majd művészek adnak koncerteket.

 

 

További híreink
Hagyományőrzés az iskolában
Bár az iskola elsősorban a tanulásról, a különféle tudományágak megismeréséről szól, ám mellette lehetőséget kell biztosítani a gyerekeknek a nemzeti tradíciók, szokáso...
2024-04-23 16:19:30, Hírek, Aktuális Bővebben
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Aktuális Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Ünnepi ülés keretében emlékezett meg az Európai Parlament az unió legnagyobb bővítésének 20. évfordulójáról. ...
Bővebben >>