Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Ervin napja van.
Matolcsy gründolt egy falut az asszonynak
2014-08-28 11:22:21
Matolcsy gründolt egy falut az asszonynak

Matolcsy gründolt egy falut az asszonynak

Saját falut alapított feleségének Matolcsy György - körülbelül ez volt a lényege annak, hogy szétválasztották Balatonkenesét és Akarattyát. 



 

Matolcsy Gyöngyi most jó eséllyel indul az önállóvá vált Balatonakarattya polgármesteri székéért, független jelöltként, de a Fidesz-KDNP támogatásával - hívta fel a figyelmet a HVG. A lap szerint Kenese és Akarattya szétválasztásának körülbelül annyi volt a lényege, hogy Matolcsy felesége komoly esélyt kapjon az őszi önkormánzati választáson. 




A szétválásról még két évvel ezelőtt döntöttek helyi népszavazáson, Matolcsy György minisztersége idején. A 2012 augusztusában tartott népszavazáson a két település szétválását főleg a "nyaralólobbi" szorgalmazta. A nyaralótulajdonosok szerint  Kenese aránytalanul kevés pénzt fordított Akarattya fejlesztésére. A helyiek azt remélik, hogy Matolcsy Gyöngyi polgármestersége idején Akarattyára majd "dőlni fog a pénz". 



fotó: mti

További híreink
Hagyományőrzés az iskolában
Bár az iskola elsősorban a tanulásról, a különféle tudományágak megismeréséről szól, ám mellette lehetőséget kell biztosítani a gyerekeknek a nemzeti tradíciók, szokáso...
2024-04-23 16:19:30, Hírek, Aktuális Bővebben
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Aktuális Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Napjainkban egyre több alternatív, környezetbarát fűtési technológia és berendezés közül választhatunk. Ha egy...
Bővebben >>