Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Ervin napja van.
Meghalt egy tinédzser egy kormányellenes tüntetésen Nicaraguában
2018-09-24 11:41:04
Meghalt egy tinédzser egy kormányellenes tüntetésen Nicaraguában

Meghalt egy tinédzser egy kormányellenes tüntetésen Nicaraguában

A rendőrség közlése szerint Max Romero azután vesztette életét a "kereszttűzben", hogy a tüntetők kövekkel kezdték dobálni a megmozdulás körüli házakat. Hozzátették: öt másik ember sebesüléseket szenvedett.

 

Az internetre feltöltött képek arról tanúskodnak, hogy arcukat elfedő, a kormányzat fekete-piros színű zászlaját hordozó, fegyveres férfiak érkeztek a megmozdulás helyszínére.

 

Az AFP francia hírügynökség helyszínen lévő riporterének beszámolója szerint több százan tüntettek azért, hogy a kormány szabadon engedje a bebörtönzött ellenzékieket, és Daniel Ortega elnök és felesége, Rosario Murillo alelnök távozását követelték.

 

Az AFP-nek nyilatkozó tüntetők azt mondták, hogy kormánypárti milicisták és a rohamrendőrség emeltek fegyvert a tömegre, és vaktában tüzeltek.

 

Nicaraguában áprilisban kezdődtek a legalább 300 emberéletet követelő megmozdulások, bár az elején még csak a kormány társadalombiztosítási tervei, a bejelentett nyugdíjcsökkentés és nyugdíjkorhatár-emelés ellen tiltakoztak.

További híreink
Neked milyen álmaid irodája?
Rengeteg olyan munkakör van, amelyet különböző méretű irodahelyiségekben kell végezni. Rutintalan irodista azt hihetné, hogy teljesen mindegy minden, a lényeg, hogy leg...
2024-04-17 10:50:40, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A mesterséges megtermékenyítés hatásfokának növelése és az embriók maximális védelme érdekében csökkentették a...
Bővebben >>