Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Ervin napja van.
Meghátrált a MÁV: Mégis lesz tábla a magyarokat hajdan védő cigányvezető emlékére
2017-10-22 19:00:35
Meghátrált a MÁV: Mégis lesz tábla a magyarokat hajdan védő cigányvezető emlékére

Meghátrált a MÁV: Mégis lesz tábla a magyarokat hajdan védő cigányvezető emlékére

A két fent idézett szervezet a nyáron hirdetett adományozó akciót, hogy elkészülhessen Puczi Béla emléktáblája, amit a Roma Büszkeség Napján szerettek volna felavatni, ám az utolsó pillanatban derült csak ki, hogy a MÁV vonatkozó szabályozása nem teheti lehetővé, hogy az emléktábla a Nyugati Pályaudvar falára kerüljön.

 

A táblát azért itt tervezték elhelyezni, mert a véres ’89-es marosvásárhelyi magyarellenes pogrom idején a legendás kiáltással: „Ne féljetek magyarok, mert itt vannak a cigányok!” érkező Puczi Béla utolsó éveiben a pályaudvar melletti parkolóban vigyázott az autókra.

 

 

A Magyar Államvasutak elnök-vezérigazgatójához, Dávid Ilonához csak a Roma Büszkeség Napja után jutott el a meghiúsult táblaavatás híre. Levelében nagyrabecsülését fejezte ki Puczi Béla erdélyi magyar cigány hős marosvásárhelyi helytállása, a magyarság érdekében végrehajtott hőstettei iránt.

 

Az elnök-vezérigazgató tájékoztatott arról, hogy szigorú szabályok kötik a 38 ezer főt foglalkoztató vállalatot, de személyesen kezdeményezte az emléktábla állításra vonatkozó előírások felülvizsgálatát, és ha kell, módosítását. Biztosított róla, hogy ő és munkatársai mindent megtesznek, hogy nyugvópontra jusson az emléktábla állításának ügye.

További híreink
Neked milyen álmaid irodája?
Rengeteg olyan munkakör van, amelyet különböző méretű irodahelyiségekben kell végezni. Rutintalan irodista azt hihetné, hogy teljesen mindegy minden, a lényeg, hogy leg...
2024-04-17 10:50:40, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei le...
Bővebben >>