Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Ervin napja van.
Megrendszabályozott belügyesek
2015-02-04 17:09:05
Megrendszabályozott belügyesek

Megrendszabályozott belügyesek

 
A kormány honlapján megjelent előterjesztés szerint például a hivatásos állomány tagja kötelezhető lenne arra, hogy „a külföldre utazását a szolgálati elöljárónak bejelentse, aki a szolgálati feladatok jellegére tekintettel, szolgálati vagy nemzetbiztonsági érdekből azt megtilthatja” - írja a nol.hu. Az egyenruhásoknak abba is be kellene avatniuk feletteseiket, mit csinálnak szabadidejükben, a közösségi oldalakat nem használhatnák tetszésük szerint: nem árulhatnák el például, hol dolgoznak. Fegyelmi eljárás dukálna azoknak, akik nem veszik komolyan ezeket a szabályokat, az az egyenruhás pedig, aki a kifejezett tiltás ellenére elhagyja az ország területét, a törvénytervezet értelmében katonai bűncselekményt követ el.
 
Nem csoda, ha a belügyi szakszervezetek teljes egészében elutasítják a szolgálati törvény tervezetét és érdekegyeztetést követelnek. Az egyenruhások jogainak szűkítését még csak-csak elfogadnák, azt azonban nehezen emésztik meg, hogy a többlet kötelezettségeket nem ellensúlyozzák anyagi juttatások. Sőt, még az is elképzelhető, hogy kevesebbet keresnek majd, mint eddig. A tervezet például nem tér ki arra, hogy mennyi lesz a rendészeti dolgozóknak a közszolgálatban foglalkoztatottakhoz képest állítólag magasabb illetményalapja. A pótlékok többsége megszűnik, a tiszthelyetteseknek viszont harminc százalékos fizetésemelés is járhat. Így néhányan többet fognak keresni majd az új bértáblában szereplő összegnél, emiatt viszont sokak illetménye hosszú ideig nem fog emelkedni. A tervezet nem ejt szót a sajtónyilatkozatokban beharangozott további húsz százalékos béremelésről sem.
 
Bárdos Judit, a Belügyi, Rendvédelmi és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének főtitkára kifejtette a nol.hu munkatárásának, hogy oly mértékben tartják elfogadhatatlannak a szolgálati törvény tervezetét, hogy részleteiben kommentálni se kívánják. A Független Rendőrszakszervezet főtitkára, Pongó Géza azt nyilatkozta, hogy kezdeményezik az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanács összehívását, ugyanis a belügyminisztérium mindeddig figyelmen kívül hagyta a törvénytervezettel kapcsolatos korábbi javaslataikat.
 
kiss

Utoljára frissítve: 2015-02-04 17:10:28

További híreink
Hagyományőrzés az iskolában
Bár az iskola elsősorban a tanulásról, a különféle tudományágak megismeréséről szól, ám mellette lehetőséget kell biztosítani a gyerekeknek a nemzeti tradíciók, szokáso...
2024-04-23 16:19:30, Hírek, Aktuális Bővebben
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Aktuális Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Ismét gazdag programkínálatot ígér az ünnepre és előtte a nagyhétre a zengővárkonyi Míves Tojás Múzeum, megren...
Bővebben >>