Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Ervin napja van.
Mészáros Lőrinc gazdagabb az angol királynőnél, de Ronaldo, Tarantino sem éri fel
2018-06-29 12:07:31
Mészáros Lőrinc gazdagabb az angol királynőnél, de Ronaldo, Tarantino sem éri fel

Mészáros Lőrinc gazdagabb az angol királynőnél, de Ronaldo, Tarantino sem éri fel

A nyugat.hu összeállítása kicsit kitekintett a nagyvilágba, s olyan világszerte ismert ÉS elismert hírességek vagyonát szedte csokorba, akikről mindenki tudja, hogy milyen értéket tettek le a világ szellemi gazdagodásának az asztalára. S a gázos Mészáros közelébe se jutottak. De nem is volt szükségük arra, hogy könyékig lelopják a saját honfitársaikat.

 

Neil Armstrong: „Kis lépés ez egy embernek, de hatalmas ugrás az emberiségnek” – mondta a néhány éve elhunyt legendás űrhajós, amikor első emberként 1969-ben a Holdra lépett. Egész életében népszerű figura volt, egyetemen tanított, több nagy cég igazgatótanácsában is helyet kapott, reklámokban szerepelt. Vagyona: kb. 8 millió dollár.

 

Peter Falk: amerikai színész, akit a nemzetközi és a magyar közönség is leginkább Colombo hadnagyként ismert. A máig legendás sorozat 35 éven keresztül (1968-2003) futott. A 2011-ben elhunyt színész pályafutása során számtalan díjat nyert, Budapesten szobrot is kapott. Vagyona: kb. 14 millió dollár.

 

Stephen Hawking: angol fizikus, a Cambridge Egyetem kozmológiai központjának igazgatója, aki komoly bevételre tett szert mint népszerű tudományos könyvek szerzője. Márciusban bekövetkezett haláláig sokan őt tartották a világ legokosabb emberének. Vagyona: kb. 20 millió dollár.

 

Heidi Klum: német szupermodell, divattervező, énekes, tévés személyiség, aki üzletasszonyként is megállta a helyét. Vagyona: kb. 90 millió dollár.

 

Jeff Koons: a világ egyik legjobban fizetett kortárs képzőművésze, aki mellesleg Cicciolina férje volt a kilencvenes években. A hétköznapok banalitásaiból és a popkultúrából táplálkozó alkotásai őrült összegekért lelnek gazdára. Vagyona: kb. 100 millió dollár.

 

Quentin Tarantino: kultikus rendező, akinek olyan filmeket mondhat magáénak, mint a Ponyvaregény, a Kill Bill vagy a Becstelen brigantyk. Az amerikai független filmezés legnagyobb hatású alakja. Vagyona kb. 100 millió dollár.

 

Dan Brown: talán a legismertebb bestselleríró, akinek nevéhez olyan megasikerek fűződnek, mint az Angyalok és Démonok vagy A Da Vinci-kód. Regényeit 53 nyelvre fordították le és több száz milliós példányszámban adták el. Vagyona: kb. 160 millió dollár.

 

Plácido Domingo: spanyol operaénekes, karmester és operaigazgató, a „Három tenor” egyike. Eddig 146 szerepben kápráztatta el a közönséget. Vagyona: kb. 230 millió dollár.

 

Jennifer Lopez: énekes, dalszerző, színész, táncos és producer. Őt tartják az USA legnépszerűbb spanyol ajkú előadójának, egyben a legjobban fizetett „latinó” művészének. 2018-ban a Time magazin beválasztotta a világ 100 befolyásosabb embere közé. Vagyona: kb. 380 millió dollár.

 

Cristiano Ronaldo: minden bizonnyal a világ jelenleg legismertebb és legjobb labdarúgója. A Real Madrid élő legendája eddig 26 díjat tudhat magáénak, köztük öt spanyol bajnokit és öt bajnokok ligáját. A portugál válogatottal egy Európa-bajnokságot is nyert. Vagyona: kb. 400 millió dollár.

 

Második Erzsébet angol királynő: Bár az angol királyi családban senki nem nélkülöz, de szakértők szerint a legnagyobb személyes vagyont közülük a királynő mondhatja magáénak. A vagyon legnagyobb része földterületekben és különböző befektetésben van. Vagyona: kb. 500 millió dollár.

 

J.K. Rowling: a Harry Potter-könyvek írója. A sorozat köteteit eddig több mint 450 millió példányban adták el, a regényekből készült mozifilmek szintén kasszasikerek voltak. Ezt sok egyéb bevétel egészíti ki, például a világ különböző pontjain levő Harry Potter-témaparkok jogdíjai. Az írónő az évek során kb. 150 millió dollárt adományozott jótékony célra. Vagyona: kb. 650 millió dollár.

 

Calvin Klein: világszerte ismert New-York-i divattervező, magyar felmenőkkel. A felsőkategóriás divatruházati termékek mellett nevét adja fehérneműkhöz, ágyneműkhöz, parfümökhöz, órákhoz és ékszerekhez. Vagyona: kb. 750 millió dollár.

 

Mészáros Lőrinc: magyar gázszerelő, vállalkozó, aki néhány év alatt az ország leggazdagabb embere lett, követhetetlenül bonyolult tevékenységekkel és céghálóval. Vállalatai bevételeinek jelentős része nyertes közbeszerzésekből származik. Vagyona: kb. 1100 millió dollár.

Utoljára frissítve: 2018-06-29 12:07:24

További híreink
Neked milyen álmaid irodája?
Rengeteg olyan munkakör van, amelyet különböző méretű irodahelyiségekben kell végezni. Rutintalan irodista azt hihetné, hogy teljesen mindegy minden, a lényeg, hogy leg...
2024-04-17 10:50:40, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A smarthome, azaz az okosotthon lesz a XVII. Pollack Expo fókuszában amit április 18. és 19.között rendeznek m...
Bővebben >>