Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma József napja van.
Milliárdos kapta meg az állami gondozott gyermekek kastélyát
2023-05-22 19:25:57
Milliárdos kapta meg az állami gondozott gyermekek kastélyát

Milliárdos kapta meg az állami gondozott gyermekek kastélyát

Ez tömören a lényege, hogy az utóbbi években mi történt a felsőpetényi kastéllyal. Mint köztudott, Lázár János meghirdette a kastély-privatizációt. Az állami tulajdonú és sok esetben közpénzből felújított kastélyokat most – egy újonnan hozott törvény szerint magántulajdonba adnák. A közösségi oldalán számolt be Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezető-helyettese  a felsőpetényi Almásy-kastélyról, amely 2017-ben került a Magyar Bankholding vezéréhez.

 

“2017-18-ban a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő egy titkos pályázaton keresztül húsz évre bérbeadta a kastélyt Barna Zsoltnak, aki Orbán bankára és az OTP-riválisnak szánt Magyar Bankholding vezére” – írja beszámolójában a Momentum politikusa, aki utána azt is hozzáteszi, hogy ezek után 2 évig hozzá sem nyúltak az ingatlanhoz és hagyták lerohadni, majd 2022-ben 2 milliárd forint EU-s támogatást nyert a kastélyra Orbán bankára.

 

Bedő Dávid szerint felháborító, hogy így lopja szét az EU-s forrásokat a magyar kormány, miközben lenne mire költeni az uniós fejlesztési pénzeket.

 

A Momentum politikusa bejegyzése végén megjegyzi: “ez tehát a Fidesz: az államilag gondozott gyerekeket elküldik a kastélyból, titkos pályázaton keresztül 20 évre átadják az intézményt Orbán bankárának, hagyják lerohadni, majd kap rá 2 ezer millió forint vissza nem térítendő támogatást. A magyar társadalomnak pedig marad a súlyos infláció, a gazdasági recesszió és a megélhetési válság.”

 

Az egy külön történet, hogy milyen körülmények közé kerültek innen a gyermekek

 

(Kertész Z István, kép - wikipédia)

További híreink
Tegyük tisztába a fogalmakat!
Ma már a legtöbb cégnek szüksége van weboldalra vagy az internetes kereskedéshez webáruházra, és ennek kapcsán kerülnek előtérbe a domain és a tárhely fogalmak, amelyekrő...
2024-03-14 17:32:38, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Online is vehetünk autópálya-matricát
Sokan biztosan emlékeznek még azokra az időkre, amikor a benzinkúton kellett sorban állni a szélvédőre simítható, onnan aztán csak darabokban leszedhető autópálya-matri...
2024-03-14 17:32:36, Hírek, Aktuális3 Bővebben
A látványos álviták után külön egyezséget kötött a Momentum és a DK
A DK visszalépteti eddigi csepeli jelöltjét és beáll a momentumos Dukán András Ferenc polgármester jelölti kampánya mögé.
2024-03-02 16:17:16, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
250 ezer szavazót veszíthetett eddig a Fidesz a kegyelmi botrány miatt – derült ki a 21 Kutatóközpont friss, r...
Bővebben >>