Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Zita napja van.
Moór Marianna: „Elzártam magam a világtól”
2024-01-04 14:38:37
Moór Marianna: „Elzártam magam a világtól”

Moór Marianna: „Elzártam magam a világtól”

„Én elzártam magam a világtól, mert úgy érzem, hogy erre van szükségem. Így érzem jól magam, vagy így érzem rosszul magam, tök mindegy” – mondta nevetve a Klubrádió ünnepi adásában, amelyben színész kollégájával, Beregi Péterrel beszélgetett. 

 

„Barátaim vannak, velük összejövünk. Nem túl gyakran, mert már öregek vagyunk.” Hogy nem túl sűrűn mozdul ki otthonról, annak több oka is van, bár kétségkívül a legjelentősebb, hogy tavaly február végén balesetet szenvedett, és eltört a keze több helyen is. „Nem tudok hátranyúlni, nem működik a kezem. Háromszor műtötték a karomat, de nem működik rendesen. Tudok autót vezetni, de csak rövid távra megyek.”

 

Ami a karrierét illeti, nem lehet oka panaszra. Foglalkoztatott színésznő volt, saját bevallása szerint is mindent eljátszhatott a színpadon, amiről egy művész álmodhat. Annak idején mégis keserű szájízzel intett búcsút a közönségnek és a színpadnak.

 

„Az utolsó éveim a színházban már nem voltak szépek és boldogok, azért is hagytam abba” – mondta, és mint kiderült, úgy érezte, méltatlan feladatokat kap. Ráadásul amikor megnyílt az új Nemzeti Színház, a Pesti Magyar Színházból mindent átvittek a Duna-parti teátrumba, csupán az idős színészeket hagyták hátra, köztük őt is. Nem csoda, hogy a mai színházhoz vegyes érzések kötik.

 

„Keveset járok színházba” – folytatta a színésznő. „Kint lakom majdnem vidéken, és nincs parkolóhely a városban, így nem lehet színházba járni, nyugdíjból taxizni meg túl sok. Úgyhogy kevesebb előadást látok, és amit látok, az sem mindig boldogít. Peremartoni Kriszta kolléganőm és barátnőm – akit nagyon szeretek – mondja, hogy ’tudod, hol van most nagyon jó színház? Miskolcon!’ Olyan jó színházi előadásokat lát, ráadásul összeforrott, egységes a társulat, mint régen, az előadások után együtt vannak a színészek. Most előadás után mindenki rohan haza” – sajnálkozott Moór Marianna, aki hozzátette, karriere utolsó éveiben ő is fájó szívvel nézte, hogy a színészek nem alkottak a szó klasszikus értelmében társulatot.

 

Ma már jobbára az olvasás jelenti számára a szórakozást, és szerencsére nem is magányos. Első férjétől, Sára Sándortól egy fia született, Balázs, de a mindennapokban hű társa a második férje, az egykor állatorvosként dolgozó Aladár, aki 86 éves. „Remek szakember, máig fordulnak hozzá tanácsért” – mondta róla a színésznő, akinek tíz évvel fiatalabb öccse sajnos már meghalt, három nővérére azonban a mai napig számíthat.

További híreink
Menj biztosra! Válaszd a koncentrátumot!
Ma már mindenkinek a környezetében akad olyan ember, aki rendszeresen használ CBD olajat, így most már biztosan te magad is sokat hallottál erről az igen érdekes növényrő...
2024-04-25 16:05:52, Hírek, Kultúra Bővebben
Mutatunk két kihagyhatatlan süteményreceptet, amit neked is meg kell kóstolni!
Amennyiben most készülsz belekezdeni a fogyókúrádba, felhívjuk figyelmedet, hogy csak óvatosan olvass tovább! Ebben a cikkben ugyanis két olyan édes finomságról lesz sz...
2024-04-23 16:28:45, Hírek, Kultúra Bővebben
A műanyag bejárati ajtó beszerelésének költsége valóban felér egy rémálommal?
Mindenkit megnyugtatunk már most az elején: természetesen nem. Ez egy nagyon sok tényezős kérdés, hiszen, ha szétnézünk a környéken, aligha fogunk találni két ugyanolyan ...
2024-04-23 16:26:06, Hírek, Kultúra Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az Országos Színház Találkozón is látható lesz a Csirkefej, az egyik szereplő, Bacskó Tünde pedig az egyik jel...
Bővebben >>