Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Ervin napja van.
Most a német-náci megszállást elítélő közleményt nem adta ki az MTI
2019-03-19 16:25:48
Most a német-náci megszállást elítélő közleményt nem adta ki az MTI

Most a német-náci megszállást elítélő közleményt nem adta ki az MTI

Magyarországot 1944. március 19-én a német-náci csapatok megszállták, és bár Horthy Miklós kormányzó a helyén maradt, az ország függetlensége megszűnt.

 

A Magyar Szocialista Párt (MSZP) a 75 éves évforduló alkalmával közleményben szerette volna a tragédiáról emlékeztetni a közvéleményt, de ezt a Magyar Távirati Iroda (MTI) megtagadta.

 

A szocialisták közleményükben emlékeztettek több tényre, például Horthy Miklós kormányzó súlyos felelősségére is, mivel az általa kinevezett új kormány a saját nemzete ellen fordult.

 

Arra is felhívták a szocialisták a figyelmet, hogy1944. március 19-ét követően minden korábbinál nagyobb lendületet vett a magyarországi zsidóüldözés. Az állam vezetői olyan bűnöket követtek el, amelyekre semmi sem szolgálhat magyarázatul és senki sem adhat alóluk felmentést.

 

A párt szerint sajnálatos hogy 75 évvel később olyan időket élünk, hogy a közpénz milliárdokból fenntartott közmédiában nyíltan hirdethetik a náci eszméket és hősként próbálják meg beállítani az SS katonáit. Sőt - a kormánypártok által kitartott egyik elemző már arról értekezik, hogy létre kellene hozni a Viktorjugendet.

 

„Az évforduló alkalmával az emlékezés mellett emlékeztetnünk is kell a hatalom mindenkori gyakorlóit, hogy senki sem fenyegetheti vagy fordulhat a saját nemzete ellen büntetlenül” - áll az MTI által ki nem adott MSZP-s közleményben.

 

Kertész Z István

További híreink
Neked milyen álmaid irodája?
Rengeteg olyan munkakör van, amelyet különböző méretű irodahelyiségekben kell végezni. Rutintalan irodista azt hihetné, hogy teljesen mindegy minden, a lényeg, hogy leg...
2024-04-17 10:50:40, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Igaz, egy beltéri ajtóhoz hasonlítva már nem is olyan “egyszerű” a szerkezete, hisz sok mindenben eltér a felé...
Bővebben >>