Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Hella napja van.
Nagyon nem vált be a szombati menetrend – a BKK melléfogott
2020-04-02 19:59:23
Nagyon nem vált be a szombati menetrend – a BKK melléfogott

Nagyon nem vált be a szombati menetrend – a BKK melléfogott

A Budapesti Közlekedési Központ munkát akart spórolni, amikor csakis a meglévő menetrendi táblázataiból akart a jelentősen lecsökkent utazási igényekhez keresni egyet. A szombati menetrend azonban elsősorban azért volt alkalmatlan a munkanapokra, mert annak főleg korareggeli struktúrája brutálisan alulmúlta a valós igényeket.

 

Most többek között Karácsony Gergely főpolgármester kérésére javítanak a helyzeten és a tanszüneti munkanapokra érvényes menetrendet állítják vissza kis módosítással április 6-tól. Azért nem előbb, mert a járművezetők beosztásának elkészítéséhez kell pár nap. Azonban a BKK nem tanult a hibából, megint spórol a munkán, hiszen ez meg bizonyos napszakokban óriási pazarlásnak tűnik. Egy teljesen átdolgozott, a valós igényeket nagyjából lekövető és nem pazarló menetrendre lenne szűkség. 

 

A tömegközlekedés nem olcsó dolog, a város a délelőtti és a késő esti órákban a ritkább indulásokkal (még ekkor is legfeljebb 4-6 utas lenne egy-egy járművön) jelentősen mérsékelhetné az óriási kapacitásfelesleget és ezzel együtt a költségeket.

 

Mindenesetre a BKK közölte, hogy már pénteken reggel sűrűbben jár a maihoz képest: a 3-as, a 4-es és a 6-os villamos, az M3-as metrópótló busz, a 23-as buszcsalád járatai, az 5-ös, a 9-es, a 31-es, a 45-ös, a 66-os, a 85-ös, a 99-es, a 133E, a 159-es, a 196-os busz. A 104-es járat vonalán pedig a rövidebb buszok helyett csuklós járművek közlekednek majd, ezzel segítve, hogy távolabb állhassanak egymástól az emberek.

 

Kertész Z István/kép: Pataki Lilla

További híreink
A neonáci párt kivégeztetné a Deák téri gyilkosság elkövetőjét
A Mi Hazánk Mozgalom a halálbüntetés visszaállítását követeli annak érdekében, hogy ki lehessen végezni a Deák téri kettős gyilkosság elkövetőjét - jelentette ki a párt e...
2020-05-26 20:27:16, Hírek, Aktuális2 Bővebben
A bíróság kimondta - Kövér László törvényt sértett
Kövér László házelnök a sajtószabadságot sértő döntést hozott, amikor újságírókat tiltott ki a Parlament épületéből – mondta ki az Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB) ab...
2020-05-26 20:27:13, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Egymillióval segíti Böjte Csaba alapítványát az MSZP
A szocialisták szerint az ellenzéken belül is vannak nézetkülönbségek. Trianon századik évfordulójára online konferenciát szerveznek.
2020-05-25 10:34:19, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Varga Juditnak újfent okos meglátása volt. Azt mondta, hogy „Kövér László szerintem a nők iránti tiszteletét f...
Bővebben >>