Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma József napja van.
Nem „csak egy parti” a Moszkva téren
2018-12-11 15:29:40
Nem „csak egy parti” a Moszkva téren

Nem „csak egy parti” a Moszkva téren

Hogy mennyire él a fiatalokban a szolidaritás az elesettekkel, mi sem bizonyítja jobban, mint a tervezett összeg tízszerese, ami eddig összegyűlt.

 

Rendhagyó és kivételes jelentőségű, több órás rockfesztivált tartottak tegnap este a Moszkva/Széll Kálmán téren az Utcazene az utcán élőkért elnevezéssel. Az eseményt az Amnesty szervezte a Holland Királyság Nagykövetségének(!) támogatásával.

 

 

Az eredetileg a Blaha Lujza térre tervezett s a nagyszámú érdeklődés miatt áthelyezett rendezvény eredetileg stílszerűen a hajdan legendás underground zenekar, az URH „Csak egy parti” című számára utalva „A Blahán, a Blahán” címmel rendezték volna, de a nagyszámú érdeklődés miatt inkább áthelyezték a szintén ikonikus Moszkva térre. A dal viszont elhangzott a szerző s az Európa Kiadó „igazgatója”, Menyhárt Jenő tolmácsolásában.

 

A több tucat fellépő, akik különösebb noszogatás nélkül azonnal igent mondtak egy-két dal erejéig a nemes cél és a fellépés érdekében, gyakorlatilag mind az alternatív-underground zene „sztárjai” és feltörekvő ifjai közül kerültek ki.

 

 

Az ingyenes koncertsorozaton lehetett önkéntesen adakozni, s a szervezők bejelentették, hogy a tervezett összeg sokszorosa gyűlt össze. A pénzből a Város Mindenkié csoportot és az Utcáról Lakásba! Egyesületet támogatják. Az adományozás még 4 napig él az alábbi linken.

 

A fellépők, akik fél héttől tízig folyamatosan élőben tartották a hidegen is átforrósodott hangulatot a különleges hangulatú és túlzás nélkül rendkívüli szolidaritással és önzetlenséggel megtartott koncertfolyamot:

 

 

Rutkai Bori, Csókolom, Németh Róbert, Hippikiller, Barkóczi Noémi, Bajnoq, Ladánybene27, Muzsik és Volkova, The Devil’s Trade, Mushu Israel, George Jones, Trillion (Apey + Lee Oliver), Ördög, Szabó Benedek és a Galaxisok, Black Bartók, Mayberian Sanskülotts, Sonya, Bujdosó János, Másik János, Menyhárt Jenő, Legát Tibor, Felső Tízezer, Frenk, Anton Vezuv, Szekeres András és Barbaro Attila (Junkies), Szántó Faszi Gábor (Üllői úti fá:k), Szeder, Petruska, Boggie, Ivan & The Parazol, Lázár Tesók, Leskovics Lecsó Gábor, Lovasi András, Kollár-Klemencz László, Likó Marcell, Molnár Áron noÁr.

 

(A teljes program megtekinthető az Index.hu rögzítésében a szabadhir.hu oldaláról)

További híreink
Tegyük tisztába a fogalmakat!
Ma már a legtöbb cégnek szüksége van weboldalra vagy az internetes kereskedéshez webáruházra, és ennek kapcsán kerülnek előtérbe a domain és a tárhely fogalmak, amelyekrő...
2024-03-14 17:32:38, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Online is vehetünk autópálya-matricát
Sokan biztosan emlékeznek még azokra az időkre, amikor a benzinkúton kellett sorban állni a szélvédőre simítható, onnan aztán csak darabokban leszedhető autópálya-matri...
2024-03-14 17:32:36, Hírek, Aktuális3 Bővebben
A látványos álviták után külön egyezséget kötött a Momentum és a DK
A DK visszalépteti eddigi csepeli jelöltjét és beáll a momentumos Dukán András Ferenc polgármester jelölti kampánya mögé.
2024-03-02 16:17:16, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Kizárási eljárást indít a Momentum Jancsó Andrea, ferencvárosi önkormányzati képviselő ellen, közölte a párt p...
Bővebben >>