Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Mátyás napja van.
Nem fonódó, hanem torlódó a budai villamoshálózat
2020-01-29 17:05:41
Nem fonódó, hanem torlódó a budai villamoshálózat

Nem fonódó, hanem torlódó a budai villamoshálózat

Január elsején este, a létező legkisebb utasforgalom mellett sem volt képes a BKK a budai fonódó villamoshálózaton egyenletesen közlekedtetni a szerelvényeket. A BKK január 28-án érkezett válaszában szó szerint ez áll.

 

„Január 1-jén az esti időszakban a kérdésben szereplő vonalakon nem regisztráltunk forgalmi zavart, rendkívüli eseményt, a budai fonódó villamosjáratok közlekedése nem omlott össze” - a BKK.

 

A budai fonódónak nevezett villamoshálózaton általában két – két járat közlekedik párhuzamosan, egymást felváltó menetrend szerint. Ennek az a lényege, hogy minél több irányban átszállásmentes utazást biztosítsanak, de akik csak kisebb távolságra utaznak, azoknak is elfogadható sűrűségű legyen a járatok követése. Mivel jó néhányszor tapasztaltuk, hogy a kisforgalmú időszakokban is teljesen rendszertelen a villamosok közlekedése, sőt január elsején este kifejezetten alacsony volt az utasigény, mégis szinte egymást tolták a szerelvények, utána meg az egyes vonalszakaszokon 15-20 percig nem jött semmi - rákérdeztünk a menetrendet felügyelő BKK-ra.

 

A hűvösvölgyi szakaszon az 56A után 4-5 perccel érkezett a 61-es villamos, miközben a menetrend szerint ebben az időszakban a két viszonylatnak: 20-20 percenként, felváltva kellene járnia, tehát együttesen tíz percenként. A Moszkva téren a 61-es jelzésű szerelvény kis álldogálás után éppen egy 17-es villamos elé kanyarodott be, ezzel az Alkotás utca és Villányi út vonalszakaszon megint két szerelvény ment lámpaváltás távolságra, teljesen felborítva az erre a szakaszra meghatározott szintén 10-10 perces követést. Ezt a trendet tetézte a Móricz Zsigmond körtérnél a beérkező 61-es villamos után sorban beálló 41-es, 17-es és 47-es villamosok, amelyek szinte egyszerre értek oda, hogy aztán a két budai fonódó hálózaton közlekedő villamos a pesti oldalról átérkező 47-essel együtt folytassák az utat.

 

Valószínűleg azért kellett a BKK válaszára ilyen hosszú időt várni, hogy már senki ne emlékezzen a történtekre.

 

A fenti összetorlódásos eset egyáltalán nem egyedi, de a már említett január elsejei igen kis közúti és utasforgalom mellett így meg tudja borítani a BKK a menetrendet, akkor arra érdemes lenne jobban odafigyelni.

 

Viszont itt lenne az ideje annak is, hogy a főváros új vezetése az újságírók kérdéseire jobb, pontosabb és gyorsabb válaszadásra ösztökélje a saját cégeit.

 

Kertész Z István/kép: Pigniczky András

 

 

További híreink
„A székelyek sem nem nácik, sem nem kommunisták” – közölte Orbán irodalmi vérebe
Én, sokakkal ellentétben, kifejezetten örülök annak, hogy Demeter Szilárd differenciálni képes. Sajnos sok esetben viszont nem differenciál ilyen finom eleganciával és a ...
2020-02-22 17:43:59, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Ez a valóság – több száz méteres sor Budapesten az ingyenételért
Ez egy sorbanállás, ma, szombaton. Az élelmiszerbolt előtt ugyan, de nem élelmiszerért, hanem ételért. Te érted a különbséget. Az élelmiszert bent adják a boltban pénzért...
2020-02-22 17:43:57, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Bódi Sylvi rasszista ironizálással nyalt be az Orbán-kormánynak – Mikronéziából
Végre Bódi Sylvi is nyilatkozott a koronavírusról: a jelenleg Mikronéziában élő modell meglehetősen rasszista uszítással vezetett le Instagram-oldalán, hogy szerinte hogy...
2020-02-18 19:28:25, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Egyetlen forint megtakarítást sem tüntetett fel Orbán Viktor legfrissebb, a 2019-es vagyoni helyzetét tükröző ...
Bővebben >>