Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Ervin napja van.
Nem kaphatja meg az Óbuda nevet az ellenzék
2019-03-29 11:26:34
Nem kaphatja meg az Óbuda nevet az ellenzék

Nem kaphatja meg az Óbuda nevet az ellenzék

Béres András, a Párbeszéd politikusa azt a kérdést tette fel, hogy kisajátíthatja-e a városrész képviselő-testületének Fideszes többsége a település nevének a használatát. Ugyanis a Fideszes többség, amelybe a polgármester is beleértendő, leszavazta a Másképp ÓBUDA – Ellenzéki Tömörülés a Változásért Egyesület névbejegyzési kérelmét.

 

Az Egyesület öt vezetője a DK, az LMP, az MSZP, a Momentum és a Párbeszéd III. kerületi elnökei, többségük évek óta kerületi képviselőként dolgozik. A legutóbbi választásokon ezeket a pártokat támogatta az óbudaiak többsége. Az egyesületet az alapítók a kerületi együttműködés erősítése érdekében hozták létre, céljai között szerepel a helyi polgárok érdekvédelmének erősítése, környezetvédelmi programok szervezése, a civil önszerveződés és részvételi demokrácia erősítése.

 

Béres András arról is tájékoztatta hírportálunkat, hogy Óbudán nincs egyértelmű szabály a városrésznév használatának engedélyezéséről, a testület szabadon dönt arról, kinek adja meg és kinek nem. A nevet cégek is használhatják, például az Óbudai Gumi Kft és az Óbudai Autójavító Kft. Az ő kérésükre még közterület elnevezés is történt a kerületben, azóta van Audi köz is.

 

Az önkormányzat által alapított társaságok és a Fideszhez közel álló egyesületek sorra megkapják a névhasználatot. Pár hónapja a polgármester javaslatára bejegyzésre került az egyik városrész nevét viselő egyesület, amely, azóta az önkormányzattól többmilliós támogatást is kapott.

 

A mostani döntés értelmében azonban az ellenzék nem használhatja a kerület nevét, sem politikai akciók, sem rendezvények, sem a választások alkalmával. Az Óbuda név ezek szerint nem a kerületi polgároké, a kerületért tenni akaró civileké, hanem csak a Fideszé és saját politikai érdeke szerint rendelkezik vele – mondta Béres András.

 

Kertész Z István

További híreink
Neked milyen álmaid irodája?
Rengeteg olyan munkakör van, amelyet különböző méretű irodahelyiségekben kell végezni. Rutintalan irodista azt hihetné, hogy teljesen mindegy minden, a lényeg, hogy leg...
2024-04-17 10:50:40, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A technológia folyamatosan fejlődik, pláne a digitális és pénzügyi világban. Ezzel valószínűleg nem mondtunk ú...
Bővebben >>