Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Ervin napja van.
Nem lehet láncra verni a kutyákat 2016-tól
2015-10-30 20:32:27
Nem lehet láncra verni a kutyákat 2016-tól

Nem lehet láncra verni a kutyákat 2016-tól

 

Nem mostani dologról van már szó, egész pontosan 2012-ben vetődött fel az az ötlet, hogy szigorítani kellene az állatvédelmi törvényeken. Ekkor azt szerették volna elérni, hogy az európai gyakorlathoz igazodjon a bírság összege, mivel mára ez elvesztette a visszatartó erejét, az emelés viszont lehet, hogy elérné a kellő eredményt – áll a menhely.eu beszámolójában.

 

Európa szerte a bírság mértéke eléri a 150 000 forintot, ez a büntetés annak jár, aki elfogadható ok illetve körülmények nélkül kioltja egy állat életét, állatot kínoz, és állatviadalokat rendez. Biztosan sokan láttak már olyan képeket főleg a Facebook-on, ahol a kutyákat kínozzák nagy büszkeséggel, igazából nem tudom, hogy az ilyen beteg embereket visszatartaná-e a bírság mértéke.

 

Kicsivel kevesebb, egész pontosan 90 000 forintos pénzbüntetésre számíthatna az, aki nem gondoskodik az általa tartott jószág biztonságos elhelyezéséről, kiszökésének megelőzéséért, a nem megfelelő állatszállítást is büntetnék, ennek mértéke 120 000 forint lenne.

 

Ha több szabálysértés is fenn áll egyszerre, akkor a szorzók összeadódnának, ebben az esetben több százezer forintos lenne a bírság mértéke.

 

Ez a 2012-es tervezet kitér az állatok élőhelyére is, meghatározza például azt, hogy mekkora akváriumban tarthatóak halak, de azt is, hogy milyen feltételek között. 2012-ben még meghatározták volna azt, hogy mekkora láncra köthető ki a kutya, annak tükrében, hogy szabadabban mozoghasson, 2016-ban ez annyiban módosul, hogy a kutyákat tilos lesz hosszú távon láncon tartani.

 

A kutya-, macskakölyköket egészen 8 hetes korukig az anyjuk mellett kell tartani, kitértek arra is, hogy az állatok farkát tilos levágni, kivéve a kutyákét, de az övékét is csak 7 napos korukban.

 

A mára már megvalósult chipes rendszert is tartalmazta ez a 2012-es tervezet. A kereskedésekben lévő gerinces állatokról, illetve a természetvédelmi egyezmény hatálya alá tartozó gerinctelen állatokról nyilvántartást kell készíteni. Így átláthatóbbá válik a hazai állatállomány, csökken a kóbor kutyák száma.

 

 

További híreink
Nehogy tragikus hős legyen
Míg a kérdésén gondolkodtam, „Hogy bírod lelkileg ezt a sok valóságot a fejedben?”, ő már válaszolt is: „Ha engem kérdezel, én fáradt vagyok a félelemtől” – Bruck András ...
2024-04-21 10:22:54, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Állami revizorok ellenőrzik titokban a betegeket a kórházakban
Az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók munkáját és kórházi jelenlétét mostantól váratlanul ellenőrizhetik, a hét akármelyik napján, minden napszakban. Az Országos Kór...
2024-04-21 10:22:52, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Azt mondják, sosem öregszik meg az, aki nem felejt el játszani. Természetesen más játékok kerülnek terítékre g...
Bővebben >>