Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Ervin napja van.
Nem tetszik a rendszernek a rendszer
2016-11-15 15:30:02
Nem tetszik a rendszernek a rendszer

Nem tetszik a rendszernek a rendszer

A Független Diákparlament képviselője, Tarnay Kristóf Ábel számolt be a kaposvári megyei diákparlamenti üléséről a Hírkút portálon, egy különös esetről.

 

Az egyik - a már megindult retorziók miatt - meg nem nevezett diákképviselő szót kapott az ülést levezetőitől, név szerint: Rózsa Ildikó, ODP országos szervező (levezető elnök), Kis Szilvia az Oktatási Hivatal főosztályvezetője; Oláh Lajosné alpolgármester; Huszti Gabor a Somogy megyei közgyűlés alelnöke; Stickel Peter a KLIK tankerületi igazgatója; és Csiba Ágota, a Kaposvári Szakképzési Centrum főigazgatója. Az ülést az Emberi Erőforrások Minisztériuma szervezte.

 

 

A diák nem kertelt, sorra vette az általa dilettánsnak tartott oktatáspolitika minden kritikus elemét, ám beszédét rövidesen megszakította a levezető elnök, mondván: üljön le, és mondja el később személyeskedés nélkül - írják a beszámolóban. Lényegében csendre intettek egy diákot, egy képviselőt, mert a jelenlévő felnőtteknek nem tettszett annak hangvétele - bár senki nem volt nevesítve, a kritika az intézményrendszernek szólt.

 

Később engedték csak újra megszólalni, akkor is csak rövidebb formában mondhatta el megírt beszédét, melyen elhangozott az is, hogy „borzalmas, mikor iskolába menet korunkbeli fiatalokat látunk utcát söpörni, ezzel teljesen ellehetetlenítve a jövőjét és a szellemi fejlődését. Az iskolaelhagyás növekedése miatt a tankötelezettséget visszaállítaná 18 éves korra.”

 

Az ülést követően félrehívták a diákot hogy megérdeklődjék, melyik tanár felelős az iskolájában a diákönkormányzat koordinálásáért. Információik szerint már volt következménye annak iskolájában, hogy elmondta a beszédet, de csak későbbre ígértek részletesebb beszámolót.

 

A diák gondolatait teljes terjedelmében itt olvashatják el.

 

(eduline.hu)

Utoljára frissítve: 2016-11-15 15:37:12

További híreink
Nehogy tragikus hős legyen
Míg a kérdésén gondolkodtam, „Hogy bírod lelkileg ezt a sok valóságot a fejedben?”, ő már válaszolt is: „Ha engem kérdezel, én fáradt vagyok a félelemtől” – Bruck András ...
2024-04-21 10:22:54, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Állami revizorok ellenőrzik titokban a betegeket a kórházakban
Az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók munkáját és kórházi jelenlétét mostantól váratlanul ellenőrizhetik, a hét akármelyik napján, minden napszakban. Az Országos Kór...
2024-04-21 10:22:52, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar P...
Bővebben >>