Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Zita napja van.
Nemzeti Emlék-őr-díjat kapott Rákay Philip és felesége
2023-03-31 09:57:34
Nemzeti Emlék-őr-díjat kapott Rákay Philip és felesége

Nemzeti Emlék-őr-díjat kapott Rákay Philip és felesége

A Nemzeti Örökség Intézete által alapított elismerés átadásán Harrach Péter, a KDNP országgyűlési képviselője elmondta, hogy "bár a díjazottak személyisége, kora, eddigi tevékenysége egészen különböző, mégis közös vonásuk, hogy tudják, mit jelent a nemzet és a haza."

 

Rákay a díj átvétele után hangsúlyozta: a múlt emlékezete és tisztelete nélkül lehet élni, csak éppen nem érdemes. Ez a szellemiség ösztönzi feleségét íróként, őt magát pedig történelmi televíziós műsorok készítőjeként és történelmi filmek producereként dolgozva.

Hozzátette: „olyan korban érünk ma, amikor ritkán látott országépítés zajlik, de teljesen természetes az, hogy minden területre nem érhet oda az országépítő szándék. Ilyenkor van szerepe a civil kezdeményezéseknek, a mecénási gondolatnak.”

 

Rákay Philip tavaly fejezte be valószínűleg minden idők legdrágább magyar filmjének forgatását: a Petőfiről szóló alkotás 6,1 milliárd forintból készült.

További híreink
Neked milyen álmaid irodája?
Rengeteg olyan munkakör van, amelyet különböző méretű irodahelyiségekben kell végezni. Rutintalan irodista azt hihetné, hogy teljesen mindegy minden, a lényeg, hogy leg...
2024-04-17 10:50:40, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren n...
Bővebben >>