Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Ervin napja van.
No comment: Mága Zoltán Kárpát-medencéért Nívójat kap
2016-08-17 15:30:59
No comment: Mága Zoltán Kárpát-medencéért Nívójat kap

No comment: Mága Zoltán Kárpát-medencéért Nívójat kap

A Kárpát-medencéért Nívódíjat olyan személy kaphatja meg, aki évek óta bizonyítottan elkötelezett a határon túli térségek és az anyaország kapcsolatainak erősítésében és elkötelezett a hagyományok tisztelete, a magyarság eszméje iránt.

 

A Magyar Gazdaság Ünnepén köszöntőt mond, és a díjakat átadja: Dr. Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke és a rendezvény fővédnöke, Potápi Árpád János a nemzetpolitikáért felelős államtitkár, valamint Kara Ákos infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkár.

 

Mága Zoltán az elismeréssel kapcsolatban elmondta: „Megtiszteltetés számomra hogy a határainkon túli magyarságért végzett kulturális missziómat, karitatív tevékenységeimet elismerik, de egyben meglepetés is, mert a határon túli honfitársaimért majd két évtizede személyes indíttatásból, önzetlenül dolgoztam, nem vártam, nem várok érte jutalmazást. Az igazi elismerés számomra mindig is az volt, amikor a kint élő magyarok fejezték ki büszkeségüket, hogy elvittem otthonukba a magyar zenei kultúrát.

 

Mert, éljenek a tengeren túl, a szomszédos országokban, vagy a világ bármely pontján, aki magyar, az örökké magyar marad. A Kárpát-medencében élő magyarság az igaz magyar kultúrát élteti, az országhatárok ellenére hűen őrzi a magyar hagyományokat, a nyelvet, a népzenét, a kultúrát.” 

További híreink
Az unió történetének legnagyobb bővítése
Ünnepi ülés keretében emlékezett meg az Európai Parlament az unió legnagyobb bővítésének 20. évfordulójáról.
2024-04-24 17:17:05, Hírek, Színes Bővebben
Nagyobb védelem az egyre kifinomultabb emberkereskedelem ellen
Nagyobb védelmet nyújtanak az emberkereskedőknek áldozatul esetteknek az Európai Parlament által elfogadott szabályok.
2024-04-23 19:19:20, Hírek, Színes Bővebben
A bejárati ajtó több mint egy egyszerű nyílászáró
Igaz, egy beltéri ajtóhoz hasonlítva már nem is olyan “egyszerű” a szerkezete, hisz sok mindenben eltér a felépítése, kialakítása. A bejáratnál lévő nyílászáró szimbolizá...
2024-04-23 16:35:24, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Sok családban megszokott dolog, hogy az olyan ünnepeken, mint a karácsony, csak a gyerekek kapnak nagy ajándék...
Bővebben >>