Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Ervin napja van.
Női kézilabda Eb – Oroszok elleni döntetlennel kezdett a magyar válogatott
2014-12-08 17:34:09
Női kézilabda Eb – Oroszok elleni döntetlennel kezdett a magyar válogatott

Női kézilabda Eb – Oroszok elleni döntetlennel kezdett a magyar válogatott

 

Jean Brihault, a kontinentális szövetség (EHF) elnöke videoüzenetében köszöntötte a győri csoportot, majd megnyitotta az Eb-t. Vetési Iván, a magyar szövetség elnöke beszédében hangsúlyozta, hogy méltó otthonra lelt a kétszeres Bajnokok Ligája-győztes Győri Audi ETO KC, és most ez a csarnok lesz a kontinensviadal csoportmérkőzései alatt a magyar válogatott hazai pályája, így számítanak a szurkolókra is.

Majdnem teltház, 4800 néző előtt és óriási hangorkánban kezdődött a mérkőzés. Hamar kiderült, hogy a közel kétméteres orosz védőfalat csak sok mozgással lehet megbontani, és az elején ez nem is sikerült. A 4. percben a győri légiós Szen találatával már 3-1 volt az állás a vendégek javára. A 8. percben, amikor az oroszok már úgy vezettek 4-1-re, hogy Ilina hétméteresből a kapufát találta el, Németh András időt kért, látva a támadójáték gyengeségeit. Nem sok minden változott azonban, mert - szó szerint - nem volt azonos súlycsoportban a két csapat. A nagytestű oroszok rá tudták kényszeríteni játékukat a fürgébb, ám ezúttal megfogott magyarokra.

 

Kovacsics tízperces hazai gólcsendet tört meg - csak az ő megindulásaiból született gól eddig -, meg is jött a szurkolók hangja. A csapatkapitány Tomori bombája után viszont Szucsánszkit kiállították. Amikor kiegészült a hazai közönség előtt szereplő csapat, 8-4-es hátrányban volt már. A várandós Görbicz Anita a lelátón fogta a fejét néhány eladott labda láttán. Bulath lerántás miatt szintén kiült két percre, ekkor viszont már az oroszok könnyelműsködtek, így sikerült két gólt lőni ellenük. A vendégek szakvezetője időt kért, majd visszaállt a korábbi különbség (13-8). Herrt Kiss váltotta a kapuban, ráadásul Bobrovnyikovát kiállították. Az emberelőny alatt feljött a magyar csapat 14-12-re, a szünetig pedig még tovább faragott hátrányából.

 

A fordulást követően Triscsuk egyenlített volt honfitársai ellen, aztán emberelőnyben Bódi találata már a vezetést jelentette (16-15). Ezt követően felváltva volt az előny az egyik, illetve a másik együttesnél. Planéta kiállítása alatt 23-21-re lépett el az orosz csapat, Kisst pedig Bíró, a harmadik magyar kapus váltotta. Az Eb-újonc szép védésekkel tartotta a lelket a többiekben, és az 51. percben, 25-25-nél megint időt kért az orosz szövetségi kapitány, mert ekkor szinte csak Dmitrijeva játszott kapura veszélyesen. Kisvártatva már Németh kényszerült rendezni a sorokat két könnyedén bekapott gól után. Ez sikerült neki, akárcsak a fordítás (28-27).


A hajrában Tomorit 29-27-nél kiküldték, Bíró pedig lábbal védett egy ziccert. Szen szépített, majd - már éppen nem emberelőnyben - Uszkova ejtésével lett 29-29. Az utolsó 8 másodpercben idő kérés után a magyaroké volt a labda, de Szucsánszki lövését blokkolták, így maradt a döntetlen. Kedden a vereséggel nyitó lengyelek ellen szintén a továbbjutás szempontjából fontos találkozó következik.

 

 

 

 

Németh András a találkozó utáni sajtótájékoztatón elmondta: csapata nagyon bután kezdett. Ennek oka szerinte az volt, hogy nem igazán tudták gyakorolni a felkészülés alatt a magas védőfal elleni támadásokat. "Nincs öt-hat 180 centiméter magas játékosunk, így aztán elméletben hiába tudtuk, mit kell tenni, a gyakorlatban nem - értékelte a látottakat a szövetségi kapitány.


Majd folytatta: "Éreztük, hogy az oroszok változatlanul világszínvonalú kézilabdát játszanak, noha az utolsó világversenyen nem voltak ott. A hibás kezdés után jól felálltunk. Az Eb-újoncok is hozzá tudtak tenni az összteljesítményhez. Ez volt csapatom első tétmérkőzése, innen csak javulni lehet. Remélem, fogunk is." Hozzátette: nagyon tetszett neki, ahogy csapata küzdött és ahogy felállt a hátrányból. "Aztán tőlünk független események miatt végül meg kellett elégednünk a döntetlennel" - mondta.


-mezei-


Kép: MTI - Kovács Anikó

   

Utoljára frissítve: 2014-12-08 17:35:59

További híreink
Mitől olyan realisztikus, de mégis biztonságos az airsoft lövedék?
Az airsoft több mindenben is különbözik a paintballtól, mégis olykor összetévesztik a kettőt. Ami biztos, hogy mindkettő biztonságos, az airsoft esetén azonban különösen ...
2024-04-26 11:58:47, Hírek, Sport Bővebben
Mindenki álma és rémálma egyszerre: az első randi!
Az talán ma már nem is kérdés, hogy a kapcsolatok java része az internetes portálokon kezdődik. Akár a közösségi oldalakat, akár a társkereső portálokat nézzük, mindegy...
2024-04-18 12:07:52, Hírek, Sport Bővebben
Hogyan érdemes a vakolt falat festeni?
Mind kül-, mind pedig beltéren változatlan népszerűségnek örvend a vakolás, amely egy kifejezetten nagy múltra visszatekintő építési művelet. A kültéri vakolat nem csupán...
2024-04-16 09:42:07, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Idén sok változással kell számolni, ezért még azoknak is, akik komoly begyakorolt autópálya-matrica vásárlási ...
Bővebben >>