Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Ervin napja van.
Női kézilabda Eb - Történelmi siker, az 5. helyért folytatja a magyar csapat
2014-12-18 12:56:32
Női kézilabda Eb - Történelmi siker, az 5. helyért folytatja a magyar csapat

Női kézilabda Eb - Történelmi siker, az 5. helyért folytatja a magyar csapat

 

A magyarok az Eb-k történetében nyolc vereség után tudták legyőzni a norvégokat, és tétmérkőzésen kilenc év, hat összecsapás nyeretlensége szakadt meg ellenük. A magyar csapat annak tudatában kezdte el a szerda esti találkozót, hogy mindenképpen győznie kell ahhoz, hogy pénteken az ötödik helyért játszhasson Budapesten.

 

A csapatkapitány Tomori kisebb betegséggel vállalta a játékot, a 18 éves Tóth volt az irányító, Mayer pedig a beállós. Ilyen összeállításban még nem kezdett a házigazda ezen a tornán. Szó sem volt arról, hogy a már biztos csoportelső, elődöntős norvégok félvállról vették volna az mérkőzést. A 4. percben - többek között a győri légiós, Löke két góljával - már 4-1-re megléptek, és Németh András kénytelen volt időt kérni. Egycsapásra megváltozott minden: Kiss többször védett, a hazai lövések betaláltak, így a 6. percben már 4-4 volt az állás. A túl kemény Mészárost kiállították, Triscsuk pedig büntetőt rontott, így ismét lendületbe kerültek a vendégek, sorozatban háromszor találtak be, s Tóth hatperces gólcsendet tört meg. Ezt követően feljavult, agresszívebbé vált a magyarok védekezése, rögtön időt is kértek a norvégok, akik sokáig nem engedték egyenlíteni a magyarokat.

 

Az utolsó tíz percben óriási változás állt be a pályán: a több poszton kicserélt magyar együttes keményen, szinte áthatolhatatlanul védekezett, elöl pedig szebbnél szebb gólokat szerzett. A hazaiak játékáról mindent elárul, hogy emberhátrány alatt, vészkapussal sikerült egyenlíteniük a 25. percben, majd Triscsuk bátor betörése után átvették a vezetést. A norvégok a félidő utolsó harmadában egyszer sem találtak kapuba, míg a magyarok hétszer is, így négy gól volt Tomoriék előnye a szünetben.

 

 

Fotó: Kisbenedek Attila

 

A második félidő elején felváltva estek a találatok, majd Kiss védéseivel megtámogatva nőtt a különbség (35. perc: 19-13). A két nappal ezelőttihez képest sokkal "harapósabb" volt a magyar válogatott, amelyet űzött-hajtott a debreceni publikum is. Ugyan voltak hibák, pontatlanságok, a norvégok ezt nem tudták kihasználni a jól záró védőfal és Kiss bravúrjai miatt.

 

Szűk negyedórával a vége előtt 22-18-nál Planétát kiállították, ekkor Tomori vette vállára a csapatot, és két gólt lőtt a jobb felső sarokba. Később Bulath vállalkozott sikerrel, Kiss pedig - miközben ezrek kiálltották a nevét - ismételten szenzációs volt. Senki nem ismert elveszett labdát, nem volt lyukas poszt ezen az estén, és még a szerencsével sem állt hadilábon a csapat. Ezzel a sikerrel azt is elérte a csapat, hogy nem kaphat kiemelt ellenfelet vasárnap a jövő évi dániai vb selejtezőjében. Azonos pontszám esetén a spanyol és a magyar válogatott között az egymás elleni eredmény (27-26), a dán és a román csapat között - mivel egymás ellen döntetlent játszottak - a gólkülönbség döntött.

 

Németh András a meccs utáni sajtótájékoztatón azt emelte ki, hogy helyén kell kezelni a győzelmet, hiszen ez a mérkőzés csapatának volt igazán fontos. "Bebizonyítottuk, hogy tudunk támadni is, nem csak védekezni. Lekerült az a teher a játékosokról, ami még akkor voltuk rajtuk, amikor az elődöntő volt a tét. Most felszabadultabban játszhattunk. A keddi szünnapon sokat beszélgettünk, és átbeszéltük, hogy lehetünk sikeresek a norvégok ellen" - mondta Németh, aki külön köszönetet mondott Debrecennek a szeretetért, vendéglátásért.

 

-mezei-     

További híreink
Mindenki álma és rémálma egyszerre: az első randi!
Az talán ma már nem is kérdés, hogy a kapcsolatok java része az internetes portálokon kezdődik. Akár a közösségi oldalakat, akár a társkereső portálokat nézzük, mindegy...
2024-04-18 12:07:52, Hírek, Sport Bővebben
Hogyan érdemes a vakolt falat festeni?
Mind kül-, mind pedig beltéren változatlan népszerűségnek örvend a vakolás, amely egy kifejezetten nagy múltra visszatekintő építési művelet. A kültéri vakolat nem csupán...
2024-04-16 09:42:07, Hírek, Sport Bővebben
Ne felejts el játszani!
Azt mondják, sosem öregszik meg az, aki nem felejt el játszani. Természetesen más játékok kerülnek terítékre gyermek-, illetve felnőttkorban, de a lényeg az, hogy mindket...
2024-04-09 17:58:00, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Baloldali, szociáldemokrata, zöld választ adna a DK, az MSZP és a Párbeszéd a jelenlegi belpolitikai krízisre....
Bővebben >>