Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Ervin napja van.
Növeljük állóképességünket - harmadik rész
2014-07-07 13:05:14
Növeljük állóképességünket - harmadik rész

Növeljük állóképességünket - harmadik rész

Ha gondjainkat nem is tüntetik el varázsütésre az alábbi módszerek még legviszontagságosabb időszakainkban is enyhíthetik a ránk nehezedő nyomást, segíthetnek magasabb energiaszintre kerülni:

 

 

 

 

Hangolódjunk magunkra

 

Mélypontjaink igen gyakran annak köszönhetők, hogy elszakadtunk saját, velünk született ritmusainktól, ciklusainktól, tudatos életkoncepciónk tartós ellentétbe került mind azzal, amit a lelkünk harmóniája megkívánna. Legkönnyebben légzésünk tudatosításával hangolódhatunk újra magunkra. Szánjunk legalább napi húsz percet lélegzetvételünket figyelésére. Mindenfajta elvárás, kommentár, gondolat-játék nélkül kövessük a levegő ki és beáramlását, elsősorban a kilégzésre, az elengedésre összpontosítva. Ez az egyszerű gyakorlat hosszú távon sokkal jobb hatással van ránk, mint bármilyen személyiség fejlesztő tréning, hiszen saját, velünk született energiatartalékainkkal hoz újra kapcsolatba bennünket.

 

Ugyanilyen jó hatása van egy pár napos, egy-két hetes böjtkúrának, ha teljesen egészségesek vagyunk és elegendő időt tudunk szánni rá. (Terhes nőknek ez a  módszer semmiképp sem ajánlott) Amellett, hogy méregtelenítjük testünket, rá tudunk hangolódni mélyebb személyiség rétegeinkre is, és gyakran nemcsak a fizikai, de a belső blokkoló hatásoktól is megszabadulunk. (Mielőtt belevágnánk, mindenképpen kérjük ki egy, a témában járatos orvos, természetgyógyász véleményét és/ vagy tájékozódjunk a szakirodalomból.)

 

 Egy segítőkész álomalak, a sárga sárkány

 

 Foglalkozzunk álmainkkal

 

Még ha nem is értjük azonnal álmaink képi világát, pusztán az által is enyhíthetünk a ránk nehezedő nyomáson, ha álom naplót vezetünk. Könnyen meglehet ugyanis, hogy éjszakai tudatunk szállítja azt a megoldást, amit a napvilágnál hiába keresünk. Már puszta lejegyzésük is feszültségoldó lehet.  Ha meg is akarjuk érteni álmaink jelképes mondanivalóját, sokkal jobban tesszük, ha álmoskönyvek helyett C.G. Jung: Az ember és szimbólumai,  Marie- Louise von Franz írásai, Szimbólumtár című köteteket lapozgatjuk. Hangulataink, álmaink hatására támadó spontán ötleteink szintén rávezethetnek, mi módon kezelhetnénk jobban problémáinkat.

 

Esetenként álmaink arra is ráébreszthetnek, hogy többet érünk azzal, ha nem próbáljuk erőnek-erejével felrázni magunkat passzív időszakunkból. Ezekben az életszakaszokban nem ritkán igen színesen, dinamikusan álmodunk: mozdonyokról, építkezésekről, az erő és kreativitás olyan szimbólumairól, mint az oroszlán vagy a sárkány. Az ilyen képek arra utalhatnak, hogy a felszín alatt nagy készülődés folyik: csupán idő kérdése, és újra tele leszünk ötletekkel, energiával, sőt, talán egy merőben új korszak is elkezdődik életünkben.

 

Kiss Kati

 

http://asztropressz.wordpress.com/

 Sárkányos festményeimről részletesebben>>> 


 

 

 

 

 

 

 

További híreink
Tudnivalók a helyes fogmosásról, nem csak gyerekeknek
Sokan úgy gondolják, hogy szájhigiénés oktatásra csak a gyerekeknek van szüksége, azonban a fogorvosok tapasztalatai alapján felnőttek számára sem árt az ismétlés. A hely...
2024-04-26 11:40:26, Hírek, Aktuális Bővebben
Ó, azok a fránya hormonok!
A hölgyek a hónap piros betűs napjain tapasztalhatják, hogy a hormonok játszadoznak velük. 40 éves kor felett a menstruáció rendszertelenné válhat, a tünetek erősödhetnek...
2024-04-26 11:38:45, Hírek, Aktuális Bővebben
Hagyományőrzés az iskolában
Bár az iskola elsősorban a tanulásról, a különféle tudományágak megismeréséről szól, ám mellette lehetőséget kell biztosítani a gyerekeknek a nemzeti tradíciók, szokáso...
2024-04-23 16:19:30, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csap...
Bővebben >>