Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Ervin napja van.
Nyolc év börtönt kaphat Növényi Norbert
2015-03-26 15:33:51
Nyolc év börtönt kaphat Növényi Norbert

Nyolc év börtönt kaphat Növényi Norbert

 

Tegnap délelőtt a Fővárosi Törvényszéken hallgatták meg Növényi Norbertet, mely tárgyaláson a sportoló a tíz gyanúsított között jelent meg, mint hetedrendű vádlott. Növényiéket adóbevételt különösen nagymértékben csökkentő, folytatólagosan elkövetett adócsalás bűntettével és magánokirat-hamisítással vádolják – írta a borsonline.hu.

 

Mivel semelyik gyanúsított nem akart beszélni, ezért a bírónő a korábban tett vallomásaikat olvasta fel. Növényi az ügyészség szerint nagy mennyiségű pénzt sikkasztott el a társaival együtt, egy gyümölcsforgalmazó cég tagjaként. A sportoló mindent tagad, és azt állítja, hogy ő csak reklámarca volt annak a több tucat vállalkozásból álló hálózatnak, amely körülbelül 2,5 milliárd forintot tüntetett el illegálisan. 

 

Növényi főnöke, F. György, az egykori "banánkirály" irányítja a vádhatóság szerint azt a több, cégszervezetből álló hálózatot, amely fiktív számlákat állított ki és fogadott be 1,5 milliárd forint értékben. A cég főként banán kereskedelemmel foglalkozott, s a papíron szereplő adatok alapján F. György cége 2010 körül az európai banánpiac 12 százalékát uralta – írja a borsonlie.hu.

 

 A tíz gyanúsított a vádlottak padján, köztük Növényi Norbert

Fotó: borsonline.hu

 

Az ügyész gyanúja alapján Növényi aktív összeköttetői szerepben vett részt a cégek működtetésében, ami szerint több vállalkozás vezetőjét ő mutatta be egymásnak. A tárgyaláson a vádlottak többször is felhozták, hogy Növényinek erősen köze volt az üzlethez, és a pénzügyekben is határozottan döntési joga volt. A volt birkózó ezen állításokat viszont az első perctől kezdve tagadta: a korábbiakban is azt mondta, hogy csak a cég reklámarca volt, a pénzügyekbe nem látott bele.

 

A borsonline szerint olyan eset is előfordult, hogy a vállalkozással üzletelő egyik kft. ügyvezetőjét – aki szintén vádlott és évek óta hajléktalan – kocsival vitték Szlovákiába, ahol egy közjegyző bejegyezte a cégét, majd aláírt számos üres papírt és számlatömböt, majd végül 60 ezer forint készpénzzel távozott, s soha nem látta azokat, akik megbízták a feladattal.

 

A sportolónak 2012-ben már volt kétes ügye, amikor meg is vonták az olimpiai járadékát és az adósságai is óriásira duzzadtak. Növényi 3 éve egy interjújában az elmúlt évek sorozatos bukásait is elmesélte, amit egy 2000-es üggyel kezdett, miszerint belement egy kétes ingatlanügybe és több mint 50 millió forintot loptak el tőle. Majd a vendéglátással sem volt szerencséje, 2006-ban aláhamisították a nevét egy tízmilliós árufelvételről szóló szerződében. A sportoló cége fizetési felszólítást kapott, amit ő jogi útra terelt, majd 2012-re már 18 és félmilliós adósságra rúgott ez az összeg, így indult el ellene végrehajtás – írta a Blikk.

 

-mezei-

 

 

Utoljára frissítve: 2015-03-26 15:08:22

További híreink
Az unió történetének legnagyobb bővítése
Ünnepi ülés keretében emlékezett meg az Európai Parlament az unió legnagyobb bővítésének 20. évfordulójáról.
2024-04-24 17:17:05, Hírek, Színes Bővebben
Nagyobb védelem az egyre kifinomultabb emberkereskedelem ellen
Nagyobb védelmet nyújtanak az emberkereskedőknek áldozatul esetteknek az Európai Parlament által elfogadott szabályok.
2024-04-23 19:19:20, Hírek, Színes Bővebben
A bejárati ajtó több mint egy egyszerű nyílászáró
Igaz, egy beltéri ajtóhoz hasonlítva már nem is olyan “egyszerű” a szerkezete, hisz sok mindenben eltér a felépítése, kialakítása. A bejáratnál lévő nyílászáró szimbolizá...
2024-04-23 16:35:24, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Amennyiben most készülsz belekezdeni a fogyókúrádba, felhívjuk figyelmedet, hogy csak óvatosan olvass tovább...
Bővebben >>