Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Ervin napja van.
Obama beszólt Orbánnak - Megfélemlítik a magyar civileket
2014-09-27 17:18:42
Obama beszólt Orbánnak - Megfélemlítik a magyar civileket

Obama beszólt Orbánnak - Megfélemlítik a magyar civileket

 

Immáron már az Egyesült Államok elnöke, Barack Obama is csatlakozott a magyar kormányt kritizálókhoz, aki a civil társadalmat támadó országok között tartja számon Magyarországok – a jogtiprásairól elhíresült Egyiptommal egyetemben. A Norvég Civil Támogatási Alap elleni eljárások miatt az adószám nélkül maradt alapítványok a létfentmaradásért küzdenek.

 

 

Magyarországon egyre inkább véget nem érő szabályozások és nyílt megfélemlítések veszik célba a civil társadalmat


Obama erősen elítéli a magyarországi civil szervezetek indok nélküli zaklatatást, és ezen cselekmény határozott jele, hogy a Nyugat mennyire nehezményezi a kormányunk cselekedeteit. Az amerikai elnök azzal Egyiptommal említett minket, amely a föld alá tiporta a kormánnyal eltérő gondolkodást. A magyar ellenzék figyelmeztető értékűnek tartja, hogy már Amerika is kritizálja a magyar kormányzást, az Együtt-PM például szégyenről beszél ez ügyben.

 

 

Barack Obama a Clinton Globális Kezdeményezés megbeszélésén kifejtette véleményét: „Magyarországtól Egyiptomig egyre inkább véget nem érő szabályozások és nyílt megfélemlítések veszik célba a civil társadalmat.”

„Barack Obama nyilvános szolidaritása a magyar társadalommal súlyos figyelmeztetés az Orbán-rezsimnek. A civil szervezetek a demokrácia őrzői, nem az ellenségei” – értékelte a beszédet a Népszabadságnak Tóbiás József.   


 

A Fehér Ház honlapján megjelent, egy felszólalás szerint az elnök hangoztatta, hogy a civil társadalomra növekvő nyomás nem más, mint egy olyan kampány, amely a demokrácia eszméjének aláaknázását célozza. Emlékeztetett arra az ígéretére, hogy egy évvel ezelőtt New Yorkban megfogadta, az Egyesült Államok, amely a világon vezető szerepet játszik ezen a területen, a korábbiaknál is többet fog tenni a civil társadalom megerősítése érdekében, amivel kapcsoltban négy új lépést jelentett be.
    
Rendőrállam? - Akik nem tetszenek nekik, azokat simán elhallgattatják


Az elnök rámutatott, hogy azok az országok Amerika legszorosabb partnerei, amelyek tiszteletben tartják az emberi jogokat, ezzel szemben ezeknek a jogoknak a megsértése sérelmeket szül és idővel instabilitáshoz, vagy szélsőségességhez vezethet. 



Az elnök szerint egyre több kormány éppen a polgárok és a civil társadalom ereje, a technikára támaszkodó példátlan mozgósító erő miatt tesz meg mindent, ami a módjában áll, hogy elhallgattassa őket. "Úgy gondolom, hogy a civil társadalomnak nyújtott amerikai támogatás nemzetbiztonsági kérdés" - mondta Barack Obama.

 

 

 

"Oroszországtól Kínáig és Venezueláig könyörtelen megleckéztetéseknek vagyunk a tanúi, valamint annak, hogy a jogos elégedetlenséget felforgatásként becsmérlik. Olyan helyeken, mint Azerbajdzsán, a törvények hihetetlenül megnehezítik a civil szervezeteknek még a működését is. Magyarországtól Egyiptomig egyre inkább véget nem érő szabályozások és nyílt megfélemlítések veszik célba a civil társadalmat. És szerte a világon olyan bátor férfiakat és nőket támadnak meg, sőt, ölnek meg, akik felmerik emelni a hangjukat" - fogalmazott az amerikai elnök.

 

Mezei

 

Forrás: Népszabadság

Képek: conservativethinkers.net, embed.ly, alfahir.hu, Peter Schrank, procartoonists.org, blogs.trb.com, archive.adl.org, media.economist.com, media.cagle.com, patriotupdate.com, forward.com

Utoljára frissítve: 2014-09-27 17:19:31

További híreink
Hagyományőrzés az iskolában
Bár az iskola elsősorban a tanulásról, a különféle tudományágak megismeréséről szól, ám mellette lehetőséget kell biztosítani a gyerekeknek a nemzeti tradíciók, szokáso...
2024-04-23 16:19:30, Hírek, Aktuális Bővebben
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Aktuális Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Hogy ez mit jelent a gyakorlatban? Az kétségtelen, hogy a villanyautókkal kapcsolatban a legtöbb kérdés a tö...
Bővebben >>