Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Ervin napja van.
Olvasói levél: tényleg nem könnyű BKV-nál dolgozni
2014-06-29 10:23:47
Olvasói levél: tényleg nem könnyű BKV-nál dolgozni

Olvasói levél: tényleg nem könnyű BKV-nál dolgozni

Olvasói reakció érkezett egy cikkünkre. Ezúttal egy budapesti járművezető osztotta meg velünk gondolatait.

 

Talán Önök is emlékeznek a pénteken megjelent, "Kedves BKK! Nem tudnak kiszállni a trolivezetők..." című cikkünkre, amelyben arra hívjuk fel a figyelmet, hogy bizonyos vonalakon a trolivezetőknek nincs ideje - sem lehetősége - pihenőt tartani, de még az is problémás, hogy a mosdót felkeressék. Sokszor teszünk közzé utaspanaszokat, most álljon itt egy BKV-nál dolgozó sofőr levele. 

 

 

"Tisztelt Hírhatár! 

A BKK-s cikkre reagálnék, először hozzászólásban akartam, de félek, hogy kirúgnak miatta mert mostanában az internetes tevékenységünket is figyelik. Amit a trolibuszvezetőkről írtak, ez rengeteg buszjáratra ugyanúgy igaz. Mostanában nem tudunk kiszállni más járatokon sem. A vezetőségünk belehajszol minket az állandó konfliktusokba és a balesetveszélyes helyzetekbe. Idő kérdése egy tömegkatasztrófa a hozzá nem értő bkk-s vezetés miatt. Ráadásul ha néha sikerül egy-két percre megállni, akkor is a jegyeket-bérleteket kell nézegetni és bólogatni amíg szállnak fel az emberek és már ott is van az indulás. Ha lemaradunk a dugóban, akkor meg utasítgatnak a futáron a legnagyobb dugóban, hogy ki-be szlalomozzunk a villamossínekre.


Nincs annyi idő, hogy az ember éjjel kialudja magát, sokszor magam is féltem, hogy ne csináljak balesetet mert olyan fáradtnak éreztem magam. A KRESZ azt mondja a fáradtságra, hogy az ember szálljon ki és mozgassa meg magát, de ezt lehetetlen megcsinálni a tisztességtelen menetrendek miatt. Az első ajtózás is betarthatatlan és a tisztességtelen bkk-sok lesben állnak és minket büntetgetnek minden olyan ember miatt aki nem akar mutatni semmit. Belezavarják a túlhajszolt sofőröket az állandó konfliktusba. Ezek után mindenki ideges és kapkod, majd elkezdenek hajszolni a futáron ha lemaradsz. 

 


Valamikor régebben a defenzív vezetési stílusra oktattak minket, most meg röpködésre utasítanak és nem tudunk egy percre sem megpihenni. Ilyen semmihez nem értő vezetésünk még soha nem volt. Idő kérdése, hogy történjen egy tömegszerencsétlenség. Hiába jelezzük a papíron mert nem foglalkoznak vele, csak minket fenyegetnek a kirúgással. Elvették a szolgálati járatainkat, mondván, hogy nem gazdaságos, közben meg éjszakai járatokat találtak ki, amik üresen járkálnak, vagy egy emberért felküldenek egy buszt a hegyre ha telefonál. Minden üres éjszakai járaton 3 ember van aki nézi az emberek jegyeit és bérleteit, ha ezeket átszerveznék egyesével, akkor szerintem működhetne a kalauzrendszer, főleg ha a sok bkk feljelentőembert is befognák végre valami tisztességes munkára. Amúgy azért verik szét a bkv-t, hogy az embereket minimálbérrel tudják átvenni a különböző cégek, mert arra hivatkoznak, hogy ugyanazt a pénzt megkapjuk juttatások formájában, de mindezek csak adhatók, közben meg erre és arra hivatkozva egyrészt lecsipegetik, másrészt nem lehetünk betegek, harmadrészt aki nyugdíj előtt áll annak nagyon rossz mert lehúzza az átlagát.


Lényegében adócsalást akarnak elvégezni rajtunk törvényesen. Folyamatosan ellenünk uszítgatják az embereket, hogy azért nem működnek a légkondik, mert spórolnak a buszvezetők. Ezúton szeretném elmondani, hogy nem is tudunk spórolni, mert az újabb buszokban nincs is beépítve az üzemanyagmérő, tehát nem is vagyunk érdekeltek benne, hogy spóroljunk, egyszerűen arról van szó, hogy rosszak a légkondik és nem csinálják meg őket, de ellenünk uszítgatnak a vezetőink a médiákban. Amúgy meg a régi buszokon volt mérő, de azokat is kikötötték, hogy ne kelljen kifizetni az embereknek a megtakarítást, miközben ez lenne az egyik olyan juttatás, amire hivatkoznak, hogy ha átmegyünk a másik céghez minimálbérért, akkor az ilyen juttatásokkal ugyanannyit kereshetünk mint eddig. Eleinte az ottaniak elmondása szerint meg is kapják, de aztán mindig csipegetnek belőle, mert minden csak az adható kategóriában van, tehát mindig egyre kevesebb lesz a pénzük." 



Az olvasói levéllel kapcsolatos kérdéseinket elküldtük a BKV Sajóosztályának, válaszukat - amennyiben lesz -  későbbiekben közzétesszük. 

Utoljára frissítve: 2014-06-29 10:27:12

További híreink
Neked milyen álmaid irodája?
Rengeteg olyan munkakör van, amelyet különböző méretű irodahelyiségekben kell végezni. Rutintalan irodista azt hihetné, hogy teljesen mindegy minden, a lényeg, hogy leg...
2024-04-17 10:50:40, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók munkáját és kórházi jelenlétét mostantól váratlanul ellenőrizhetik,...
Bővebben >>